hoofdklasse hockey


21-8-2006 : Oefenzege voor SCHC

De heren van SCHC zijn gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Gisteren (zondag) kwamen de Bilthovenaren in actie tegen Gooische. Zonder de internationals won SCHC met 4-2 van de overgangsklasser. Voor komend seizoen beschikt Stichtsche over de Spaanse aanwinst Albert Sala. Coach Jacques Brinkman geeft tekst en uitleg over het aantrekken van de Spanjaard.

Jacques Brinkman staat komend seizoen weer aan het hoofd van de heren van SCHC. Foto: Archief Jeroen van Bergen.

Als één van de weinige clubs beschikte SCHC onder leiding van Brinkman afgelopen seizoen juist niet over buitenlanders. De ex-international was er geen voorstander van om buitenlandse spelers aan te trekken. `Ik sta nog steeds achter die stelling en vindt het een slechte ontwikkeling dat er zo veel buitenlanders in de Nederlandse competitie spelen.'

Verwachtingspatroon

Ondanks de stelling van Brinkman beschikt SCHC komend seizoen met Albert Sala dus wel over een Spaanse international. `Wij hebben eerst geprobeerd om jonge jongens te halen, maar dat is niet echt gelukt. Ondertussen heb je te maken met een hoog verwachtingspatroon omdat we twee keer achter elkaar de play-offs hebben gehaald. En Sala heeft zich zo ongeveer zelf bij ons aangemeld. We hoefden er dus niks voor te doen."

Noodgreep

Het aantrekken van Sala is dus voor SCHC een soort van noodgreep om zijn selectie na het vertrek van Floris Evers naar Amsterdam op sterkte te houden. Daarnaast zal ook het van Eindhoven afkomstige talent Lucas ter Haar komend seizoen in Bilthoven gaan hockeyen. Komende donderdagavond oefent SCHC tegen de naar de overgangsklasse gepromoveerde heren van Qui Vive. (JB)