Politie Gelderland-Zuid

Getuige rijdt verdachten klem

Wijchen, 21-08-2006 o In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Randweg Noord in Wijchen twee verdachten van 19 jaar uit deze plaats aan nadat zij daar door een getuige met een auto waren klemgereden. De twee mannen worden ervan verdacht in de wijk Zevendreef die nacht meerdere vernielingen te hebben gepleegd. Maandag zijn nog twee verdachten aangehouden.

Een getuige hoorde rond 04.00 uur geluiden rond zijn woning en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag twee jongemannen bij zijn auto die vernield bleek. Ook aan andere autos in de straat bleken vernielingen te zijn aangericht. Toen de twee er met fietsen vandoor gingen stapte de getuige in zijn auto en zette de achtervolging in. Op de kruising van de Randweg Noord met de Kraaijenberg wist hij hen klem te rijden. Een andere getuige belde intussen de politie die snel ter plaatse kwam en beide 19-jarigen aanhield. Nader politieonderzoek werd opgestart.

De agenten zagen dat meerdere autos in de straat vernield waren. Enkele getuigenverklaringen werden opgenomen en een aangifte van vernieling. Een aangetroffen stuk gereedschap waarmee de vernielingen zijn verricht, werd in beslag genomen. Beide verdachten werden ingesloten en zijn in verzekering gesteld. Zondag deed de politie in de wijk Zevendreef een buurtonderzoek. Inmiddels zijn er drie aangiftes van vernielde autos.

Twee andere personen werden verzocht zich te komen melden aan het politiebureau. Zij hebben dit inmiddels gedaan. Beiden zijn als verdachte aangehouden. Het gaat om twee Wijchenaren van 18 jaar.

Wijkbewoners of andere getuigen die zaterdagnacht iets opvallends hebben gezien of gehoord maar die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen. Ook eventuele andere gedupeerden worden verzocht zich te melden.

De politie zet het onderzoek voort.
(08)