hoofdklasse hockey


21-8-2006 : Rohof kijkt uit naar nieuwe start

De afgelopen zomer was een hectische voor Teun Rohof. De 21-jarige aanwinst van Amsterdam viel één week voor de Champions Trophy af bij het Nederlands elftal, werd met Jong Oranje Europees Kampioen in Praag en brak onlangs zijn sleutelbeen. Rohof hoopt volgende week bij zijn nieuwe club een nieuwe start te maken.

Rohof heeft er zin in om bij Amsterdam aan de bak te gaan. `Ik ken heel veel jongens van het Nederlands elftal of van Jong Oranje. Het is een leuke groep. We zijn nog niet eens begonnen, maar we hebben nu al veel contact met elkaar.' Aanstaande vrijdag staat de eerste ontmoeting op het programma. `We gaan fitnessen en voetballen', weet de 21-jarige student die per 1 september in de hoofdstad gaat wonen en daar zijn opleiding aan de Johan Cruyff University zal voortzetten.

Stoeprand

Volgende week dinsdag gaat het team van coach Alejandro Verga voor het eerst trainen. Rohof hoopt daarbij te zijn. Direct na afloop van het Europees Kampioenschap brak de talentvolle middenvelder tijdens de laatste avond in Praag op ongelukkige wijze zijn sleutelbeen. Momenteel hertelt hij van die blessure. `Ik ben met m'n schouder op een stoeprand gevallen', vertelt de pechvogel. `De breuk was zodanig dat ik gelukkig niet geopereerd hoefde te worden. Het is nu drie weken geleden en ik verwacht dinsdag alweer rustig mee te kunnen doen met de groep.'

Kleine kans

Het zit Rohof niet mee. Een week voor de Champions Trophy viel de voormalige OZ-speler buiten de selectie van het Nederlands elftal. `Roelant (Oltmans MdG) heeft mij toen verteld dat de kans klein was dat ik het WK zou halen. Ik had er dus al enigszins rekening meegehouden dat ik er niet meer bij zou zitten.' De sleutelbeenbreuk strooide definitief roet in het eten van de kersverse Europees Kampioen onder 21 jaar.

Zin

Ondanks de tegenslag houdt Rohof de moed er in. `Ik heb super veel zin om bij Amsterdam te beginnen. We gaan elke dinsdag, donderdag en vrijdag trainen en we spelen vanaf volgende week elke zondag een oefenwedstrijd.' Verder reist de verliezend finalist van vorig seizoen een week voor de Scapa Sports Amsterdam Cup (29 sept. - 1 okt) af naar het Duitse Hamburg voor een voorbereidingstoernooi. (MdG)