Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 20 augustus 2006

Verklaring dader mishandeling op Den Haag FM 92,0

Afgelopen zondagnacht heeft de eigenaar van de hond Bobo, Jan P., zijn spijtbetuiging over zijn daad via de zender Den Haag FM 92.0 gedaan. Hij belde naar het programma 'De Start van de Nacht' van presentator Henk Bres en gaf zijn kant van het verhaal dat velen verbijsterde.

De 58-jarige Hagenaar en zijn hond Bobo kwamen in het nieuws toen de man in dronken toestand zijn hond met een hamer op zijn kop sloeg en vele malen met een briefopener stak. Het dier werd door de Dierenambulance behandeld en de dader moest onderduiken omdat hij bedreigd werd. In de omgeving van zijn huis werden vernielingen aangericht.

In het nachtprogramma van Henk Bres kwam een goede bekende van Jan P. aan het woord. Deze gaf karaktereigenschappen en achterliggende motieven van de dader. Hierop belde de eveneens luisterende schuldige rechtstreeks naar het programma. "Het viel me zwaar om de man te interviewen." zegt de bekende Hagenees Bres, "maar het was dapper van hem om naar ons programma te bellen met zo'n gruwelijke daad op zijn geweten. Hij kon in ieder geval zijn verhaal doen."

Jan P. vertelde over zijn wankele privé-situatie, het alcoholgebruik en de pillen die hij voorafgaand aan de mishandeling had ingenomen. Ook kwam ter sprake dat hij in therapie is gegaan. Henk Bres, type ruwe bolster blanke pit, liet hem onomwonden beloven dat hij de hond Bobo niet zou terugeisen. Nadat Jan P. dat had gedaan, gaven luisteraars nog hun reacties.

Het programma 'De Start van de Nacht' met Henk Bres is elke zondagochtend tussen 00.00 en 02.00 uur te beluisteren op Den Haag FM en te zien op Den Haag TV. De uitzending is doorgaans gevuld met typisch Haagse onderwerpen en contact met luisteraars. Regelmatig worden bekende Nederlanders in het programma gehaald. Den Haag FM 92.0 is de '100% Haagse' zender die de samenwerking met Haagse organisaties, instellingen en andere media opzoekt.

Op Den Haag FM 92,0 zijn de populaire programma's Haagse Ochtendradio, Studio Haagsche Bluf, Gijs Gebied, Zware Kost, elk uur het landelijke nieuws, dagelijks showbizznieuws en de Haagse sport in het weekend te horen. Den Haag FM 92,0 is net als de kabelkanalen Den Haag FM 95,9 en 106,8, Den Haag TV en het radiostation voor jongeren FunX onderdeel van Stadsomroep Den Haag.

/////



Ingezonden persbericht