Ingezonden persbericht


Persbericht, 15 augustus 2006

Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade ondersteunen Liefde in de stad en breiden in september tijdelijk uit met Full Llove Inn van kunstenaar Federico d'Orazio

Federico d'Orazio creëert een plek voor liefde en intimiteit

De Italiaanse kunstenaar Federico d'Orazio woont sinds '95 in Nederland waar hij bekendheid verwierf met zijn kunst in de openbare ruimte. Zijn werk wordt gekenmerkt door de vermenging van kunst en entertainment. Het speelt in op de drang naar de bevrediging van menselijke behoeftes. In de stad heeft deze behoefte betrekking op de hang naar intimiteit en menselijk contact. Het leven in de stad kenmerkt zich steeds meer als een dagelijkse overlevingsstrijd van grote groepen individuen. Er is niet genoeg ruimte, tijd en geld voor iedereen. Mensen zijn op zoek naar roem, succes, verstrooiing en vertier; surrogaten van geluk. Met zijn Full Llove Inn, een gestripte auto op hoge palen en comfortabele inrichting, creëert D'Orazio een plek in de stad voor liefde en intimiteit, een liefdesnest hoog boven het gekrioel van de meute. Hier worden stellen uitgenodigd de nacht door te brengen.

De Culturele Ambassade ondersteunt Liefde in de stad

Liefde in de Stad is een samenwerking tussen SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) en Pardiso. Beide instellingen zijn lid van de Culturele Ambassade van het Lloyd Hotel. Waar mogelijk ondersteunt de Culturele Ambassade de activiteiten van haar leden. Dat kan zijn door hun projecten onder de aandacht te brengen, uitgenodigde kunstenaars een podium te bieden of zelfs door het Lloyd Hotel tijdelijk uit te breiden. De hele maand september zal men gratis deze extra spectaculaire kamer kunnen boeken om te kunnen genieten van Liefde in de stad (Llove in the City). Dit kan door een e-mail te sturen aan: FullLloveInn@gmail.com (maximaal 1 nacht te boeken). Douchen kan in het Lloyd Hotel.

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam www.lloydhotel.com