Politie Midden- en West Brabant

Dodelijk verkeersongeval in Gilze

GILZE, 21 augustus 2006

GILZE: Vanmorgen is omstreeks 08.13 uur bij een ernstig verkeersongeval op de Tilburgsebaan, een 41-jarige vrouw uit Tilburg om het leven gekomen. Het slachtoffer reed met haar auto vanuit Tilburg in de richting van Gilze. Uit tegengestelde richting kwam een auto bestuurd door een 32-jarige man uit Weeldestation (B). De bestuurder van deze auto raakte kennelijk in een slip en kwam met zijn auto dwars op de andere rijbaan terecht. De Tilburgse bestuurster reed daarop met de voorzijde van haar auto tegen de zijkant van de andere wagen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De Tilburgse bestuurster bleek echter bij de aanrijding om het leven te zijn gekomen. De GGD arriveerde met twee ambulances en nam de lichtgewonde man uit Weeldestation voor onderzoek mee naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg. De andere inzittenden de 32-jarige echtgenote van de bestuurder en hun 11-jarige dochter leken aanvankelijk niet gewond te zijn. Ze hebben zich later toch in het ziekenhuis laten behandelen. De vrouw blijkt een enkel gebroken te hebben en heeft een hersenschudding opgelopen, hun dochter heeft een lichte hersenschudding.

De brandweer heeft de auto van het slachtoffer open geknipt waarna het stoffelijk overschot kon worden geborgen.

De 32-jarige man uit Weeldestation verklaarde dat naast hem zijn 32-jarige vrouw zat. Achterin zat hun dochter.

Er zijn twee verkeersongevalanalisten van de politie ter plaatse gekomen. Deze specialisten hebben om de toedracht van de aanrijding vast te kunnen stellen een (sporen) onderzoek ingesteld. Ook heeft de 32-jarige bestuurder inmiddels een verklaring afgelegd.

T.a.v. de redactie: aanvankelijk is als locatie Gilzerbaan te Gilze doorgegeven. Het gedeelte waar de aanrijding plaats vond is echter de Tilburgsebaan te Gilze.

Auteur: Willem van Hooijdonk