Ingezonden persbericht


Persbericht

Funkwerk Enterprise Communications verzekert zich van Europese marketingrechten voor VoVPN

VoVPN is nu geregistreerd als een Europees en Duits handelsmerk

Amsterdam, 21 augustus 2006 --- Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), een onderneming van Funkwerk AG, heeft de Europese handelsmerkrechten verkregen voor VoVPN (Voice over Virtual Private Network). Vanaf nu is de merknaam VoVPN wettelijk beschermd in alle landen van de Europese Unie. FEC had voor deze technologie al sinds mei 2005 de Duitse merkrechten. Dit benadrukt de leidende rol van Funkwerk Enterprise Communications als leverancier van complete netwerk access en ITC oplossingen in de spraak/data markt.

Meer veiligheid door VoVPN

Met VoVPN kan FEC spraak/data oplossingen bieden die innovatief en veilig zijn. VoVPN technologie beschermt de professionele gebruiker tegen aanvallen van ongeautoriseerde derde partijen, ook bij conversaties over Internet. Deze technologie is vooral belangrijk voor het netwerken van verschillende locaties van middelgrote ondernemingen, bijvoorbeeld bijkantoren die VoVPN gebruiken als een middel voor veilige integratie in bedrijfscommunicatieprocessen.

"Na het veiligstellen van het Duitse handelsmerk voor VoVPN in mei vorig jaar, zijn we tevreden dat VoVPN nu ook als Europees handelsmerk is beschermd," zegt Hans-Ekkehard Domröse, CEO van Funkwerk Enterprise Communications. "Dit is een significante stap omdat bij het toenemend gebruik van VoIP, het thema veiligheid en Quality of Service steeds belangrijker wordt. Als voorloper in de ITC markt willen we onze klanten spraak/data oplossingen bieden die niet alleen innovatief maar ook veilig zijn - in het bijzonder voor Internettelefonie," benadrukt Domröse.

Beveiliging tegen DoS aanvallen

In onbeveiligde transmissies van data over publieke netwerken, zoals Internet, schuilt altijd het risico op manipulatie of onderschepping. Dit geldt eveneens voor de transmissie van spraak. Omdat Internettelefonie een real time applicatie is, moet altijd genoeg brandbreedte beschikbaar zijn. Conventionele aanvalsmethoden, zoals DoS (Denial of Service), overladen het netwerk waardoor de transmissie van data in real time wordt gehinderd. Vele bedrijven hebben al VPN structuren die IP pakketten gebruiken om de privacy bij de transmissie van hun gesprekken te verzekeren. Dankzij VoVPN kunnen deze pakketten degelijk worden gecodeerd en worden overgebracht door een beveiligde tunnel tussen de twee VPN eindpunten. Dit maakt het onmogelijk om ongeautoriseerd toegang te krijgen tot de gegevens of om gesprekken af te luisteren.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem (wireless LAN), Bintec (routers, VoIP) en Elmeg (telefonie, VoIP) en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.

Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications is te vinden op: www.funkwerk-ec.com.

Voor meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong,

Peter Keijzer

(020) 421 05 65

peter@l-dj.nl