Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Twee gewonden bij ongeval Kanaal Noord        |
Bij een aanrijding waarbij en personenauto tegen twee bomen botste zijn zondagavond (20/08) op het Kanaal Noord twee gewonden gevallen, van wie één ernstig.

Een 24-jarige Apeldoorner reed, volgens zijn eigen zeggen 80 km per uur, en wilde de nieuwe motor van zijn Chevrolet Corvette (automaat) uittesten. Daarom trapte hij de zogenoemde "kickdown" in. Dit liep verkeerd af, de auto raakte in een slip, belandde met de voorzijde tegen een boom. Vervolgens draaide de auto een halve slag en kwam met de achterzijde tegen de volgende boom tot stilstand. De bestuurder kon op eigen kracht uit zijn zwaar beschadigde auto kruipen maar zijn 24-jarige passagier uit Vaassen raakte bekneld en zwaar gewond. Brandweerlieden bevrijdden hem uit de auto en een ambulance vervoerde hem naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De bestuurder die ook gewond raakte werd naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

|     |Apeldoorn - Inbraak in woning                             |
Onbekenden hebben de afgelopen dagen ingebroken in een woning aan de Soerenseweg. De inbraak werd zondag (20/8) ontdekt.

De dieven kwamen via een regenpijn en het balkon de woning binnen. Vermist wordt onder meer een gouden halsketting. De politie stelt een onderzoek in.

|     |Apeldoorn - Verwarde man hangt uit raam 3e etage          |
Een 30-jarige verwarde Apeldoornse man heeft zich in de nacht van zondag op maandag (21/08) verwondt aan het glas van een ruit die hij, op de 3e etage van zijn woning aan de Deventerstraat, had stuk geslagen. Bij de komst van de politie, rond 00.50 uur, hing hij met zijn lichaam half uit het raam. De man bleek flink in de war en de politiemensen zagen kans om hem weer de woonkamer in te trekken. Vanwege zijn psychische toestand en de flinke snijwonden in zijn lichaam was medische hulp noodzakelijk. De man werd met een hoogwerker op een draagbaar uit zijn etage getakeld en vervolgens per ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.

In de kamer trof de politie een halfvolle fles sterke drank en enkele lege zakjes waar mogelijk haddrugs in gezeten hadden. De politie vermoedt dat de man is gaan "flippen" na gebruik van drugs en alcohol.


---


---


---

---- --