Ingezonden persbericht


PRIJSOORLOG STUDIEBOEKEN IN NIEUWE FASE

Bol.com biedt laagste-prijsgarantie op studieboeken na verdere prijsverlaging Engelstalige studieboeken

Vanaf vandaag geeft bol.com een additionele korting van vijf procent bovenop de al eerder met 20% in prijs verlaagde Engelstalige studieboeken. Daarnaast introduceert bol.com nu de laagste prijsgarantie voor Nederlandstalige en Engelstalige studieboeken: wanneer boeken ergens anders toch goedkoper blijken te zijn, betaalt bol.com het verschil dubbel terug*. Vorig jaar verlaagde bol.com al als eerste de prijzen van Nederlandstalige studieboeken met de maximaal wettelijk toegestane vijf procent. Een storm van protest van collega-boekverkopers en een onderzoek door het Commissariaat voor de Media waren het gevolg. Met als uitkomst dat bol.com kon doorgaan met het verlenen van korting aan studenten.

Daniel Ropers, directeur van bol.com legt uit: "Wij vinden het belangrijk dat er meer concurrentie komt op de Nederlandse studieboekenmarkt. Concurrentie komt altijd ten goede van de consument en zeker studenten die het niet breed hebben, zullen daar nu profijt van hebben. Dit jaar claimen ook andere boekverkopers, de prijzen te hebben verlaagd. We zien echter dat dit slechts voor een beperkt aantal titels geldt en ook nog voor specifieke opleidingsinstituten. Bol.com biedt daarentegen de laagste-prijsgarantie aan alle studenten en alle opleidingen in het hoger onderwijs. We roepen studenten en ouders op om prijzen te vergelijken voordat ze tot aankoop overgaan. Dit kan tientallen Euro's schelen."

Bol.com heeft het grootste assortiment studieboeken in het Nederlands en Engels en levert snel. Het thuis bestellen en bezorgen van bol.com scheelt studenten één of meerdere wandelingen naar de boekhandel en een loodzware tas op de weg terug. In deze dure eerste dagen van het studiejaar biedt bol.com bij betaling met acceptgiro bovendien de mogelijkheid, pas twee weken na levering te betalen.


* Deze laagste prijsgarantie geldt voor een pakket van vier studieboeken of meer. De complete actievoorwaarden zijn te vinden op www.nl.bol.com.

OVER BOL.COM

Sinds de start in maart 1999 van bol.com in Nederland zijn meer dan negen miljoen bestellingen afgeleverd. Van de ruim zes miljoen online kopers in Nederland zijn er ruim twee miljoen klant bij bol.com. Bol.com is daarmee marktleider op het gebied van online verkoop van mediaproducten en de grootste internetwinkel van Nederland. Uit marktonderzoek blijkt dat bol.com bij Nederlanders tevens de populairste internetwinkel is. Bol.com sleepte in maart 2006 twee Thuiswinkelawards in de wacht: de Publieksprijs in de categorie multimedia en de gouden Vakprijs, waarmee bol.com de 'Beste Thuiswinkel 2006' is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

bol.com
Daniel Ropers
030-600 8888
dropers@bol.com
http://www.nl.bol.com

Edelman
Leoni Janssen
020-301 0980
mailto:leoni.janssen@edelman.com
http://www.edelman.com/nl