Politie Gelderland-Zuid

Vernielers fiets betrapt en aangehouden

Beuningen, 21-08-2006 o Een groepje jongens was er zaterdagavond getuige van dat twee andere jongens een fiets stalen bij een winkel aan de Hadrianussingel in Beuningen en vervolgens vernielden. Ze waarschuwden de politie.

Agenten gingen erheen en troffen op de Nervalaan een groep jongens op straat aan. Zij hadden de beide verdachten omsingeld. De agenten spraken hen aan. De twee jongens, van 17 jaar en afkomstig uit Beuningen en Weurt, bekenden meteen. Ze zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

De eigenaar van de fiets, een 16-jarige jongen uit Beuningen, werd opgespoord. Op het politiebureau herkende hij zijn fiets. De 16-jarige heeft aangifte gedaan. De fiets bleek zwaar beschadigd. De twee 17-jarigen trapten er meerdere keren tegenaan. Ook spoten zij verf op de fiets. Bij de jongens werden spuitbussen verf en stiften aangetroffen die in beslag zijn genomen.

De 17-jarige verdachten zijn doorverwezen naar bureau Halt voor een alternatieve straf. De twee zijn inmiddels in vrijheid gesteld en overgedragen aan de ouders. Ook kregen ze een bekeuring omdat ze zich niet konden identificeren bij hun aanhouding.
(08)