Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Vijf winnaars in Stukkenjagers Weekendtoernooi

Het Stukkenjagers Weekendtoernooi in Tilburg telde 176 deelnemers verdeeld over twee groepen. In de A-groep leek Normunds Miezis op de titel af te stevenen. Hij vergat echter een pionneneindspel te winnen middels een driehoekje en moest in remise berusten. Hierdoor werd de titel gedeeld door de grootmeesters Korneev en Miezis en de meesters Smerdon, Ernst en Senff.
De stand in de B-groep werd aangevoerd door Stukkenjagers' eigen Joost Op 't Hoog samen met René Snoeck.
Uitslagen, standen en partijen zijn de vinden op de toernooipagina: http://www.stukkenjagers.nl/weekend.

---

Routine en jeugdig enthousiasme in NH Hoteles Tournament

In Hotel Krasnapolsky in het centrum van Amsterdam vindt op dit moment een interessant schaaktoernooi plaats. In het NH Hotels Tournament nemen vijf routiniers het op tegen vijf jonge topspelers. Iedere ervaren speler komt twee maal tegen iedere jonge speler uit. Het jonge team bestaat uit Sergei Karjakin, Magnus Carlsen, Wang Hao, Daniel Stellwagen en Jan Smeets. Bij de routine spelen Arthur Joesoepov, Ljubomir Ljubojevic, Alexander Beljavski, John Nunn en Ulf Andersson.
Na twee ronden houden ervaring en routine elkaar in evenwicht: 5-5. Hoe het verder gaat kunt u volgen op de toernooisite. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in Hotel Krasnapolsky op de Dam. Er wordt gespeeld vanaf13.30 uur.

---

Sokolov glorieus leider in Howard Staunton toernooi

In het Howard Staunton Tournament in Londen spelen zes Engelse en zes Nederlandse spelers een gesloten toernooi. Na zes partijen gaat Ivan Sokolov glorieus aan de leiding voor Michael Adams, Jan Werle en Jan Timman. Voor degenen die niet in Londen langs willen gaan is er een website waarop u het toernooi kunt volgen:
http://www.howardstaunton.com/hsmt2006/index.shtml.
---