Gemeente Eindhoven

Persbericht 21 augustus 2006, no. 198

Bomruiming noopt tot ontruiming van ruim 600 woningen

Recent zijn in de wijk Meerhoven opnieuw twee niet-ontplofte vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Ze worden op dinsdag 7 november onschadelijk gemaakt. Uit voorzorg moeten daartoe in de Eindhovense wijk Meerhoven en in de Veldhovense wijk Noordrand in totaal ruim 600 woningen worden ontruimd.

Omdat beide bommen (allebei Amerikaanse vijfhonderdponders) dicht bij woningen in Meerhoven en de Veldhovense wijk Noordrand liggen, is gedeeltelijke ontruiming van deze wijken noodzakelijk. Bewoners dienen op 7 november hun woning om 08:00 uur te hebben verlaten. Vanaf dat moment mag ook niemand meer het veiligheidsgebied in. Het gebied mag pas weer worden betreden als via Omroep Brabant het sein veilig is gegeven (naar verwachting rond 16.00 uur). Bewoners die hun huis uit moeten worden, voor zover gewenst en nodig, opgevangen in zorgcentrum Rundgraafpark. Voor vervoer van minder validen van en naar het zorgcentrum wordt gezorgd.

Omdat de bomruiming bij bewoners en andere belanghebbenden mogelijk vragen oproept, organiseren de gemeenten Eindhoven en Veldhoven op 2 oktober een informatieavond. Bewoners ontvangen binnenkort een brief van hun gemeente met aanvullende informatie.