Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 21 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 21-08-2006

Met onder meer: gestolen bootjes, overvallers gezocht en drankrijders

Vechtersbazen aangehouden

Zaandam, zondag 20 augustus, 22:15 uur.

De politie heeft drie Zaandammers in de leeftijden 25, 28 en 37 jaar oud aangehouden na een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Zuiddijk. Twee mannen waren het cafe uitgezet omdat zij ruzie zouden maken met andere gasten. Buiten werd vervolgens met stokken en barkrukken geslagen en gegooid. Hierbij waren meerdere gasten betrokken. De 28-jarige werd na verhoor heengezonden. De twee ruziezoekers zijn ingesloten en in de loop van de volgende dag na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Gestolen bootjes

Zaandijk, maandag 21 augustus 2006, 03:19 uur.

Een 16- en 17-jarige Zaandammer zijn door de politie aangehouden als verdachten van diefstal van een bootje. Een getuige had de jongens in een bootje door een sloot in Rooswijk zien varen met een bootje op sleeptouw. Agenten wisten de jongens bij het Coentunnelviaduct te onderscheppen waar nog een ander bootje lag. De drie bootjes zijn door de politie meegenomen en de jongens ingesloten. Jeugdzaken vermoedt dat de verdachten met andere diefstallen in verband kunnen worden gebracht en denkt meer verdachten te gaan aanhouden.

Overvallers gezocht

Zaandam, zondag 20 augustus 2006, 11:39 uur.

De politie is op zoek naar twee mannen die in de Brandaris een 23-jarige vrouw in een flatwoning op elf hoog hebben beroofd. Omstreeks tien uur werd op zondagochtend aangebeld en twee mannen drongen de woning binnen toen de bewoonster open deed. De mannen zouden de vrouw vervolgens hebben gekneveld. De woning zou zijn doorzocht en de mannen zouden onder andere een kluisje hebben meegenomen. Forensische opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld en de centrale recherche vraagt eventuele getuigen die mogelijk iets ongewoons hebben gezien te bellen via 0900-8844.

Onder invloed (1)

Zuidoostbeemster, 19 aug. 19:28 uur

Op de Zuiddijk hebben agenten van het verkeershandhavingsteam zaterdagavond tijdens een alcoholcontrole in totaal 174 bestuurders gecontroleerd. Een 39-jarige man uit Nijkerk werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had anderhalf keer zoveel alcohol in zijn bloed als wettelijk is toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren een proces-verbaal..

Onder invloed (2)

Monnickendam, 20 aug. 00:54 uur

In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Waterlandse Zeedijk een 29-jarige Fransman aangehouden. De buitenlander zat met een slok op (0,8) achter het stuur van zijn auto. Hij viel op door zijn hoge snelheid en slingerend rijgedrag. De man kreeg een boete van 300 euro, die hij ter plekke moest voldoen.

Drie drankrijders

Oostzaan, 20 aug.

Tijdens een alcoholcontrole op de Kerkstraat werden zondagavond drie drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 37-jarige bromfietser uit Oostzaan. De man had een alcoholgehalte van 1,8. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Een 55-jarige Rotterdammer en een 30-jarige Zaandammer kregen beiden een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal omdat zij met een slok op een auto bestuurden.

Verder kregen nog vier bromfietsers een boete voor het niet (juist) dragen van de helm (3x) en het niet hebben van een bromfietscertificaat. In totaal werden 180 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Tractorbestuurder moet rijbewijs inleveren

Purmerend, 19/20 aug.

Afgelopen weekeinde werden in Purmerend drie drankrijders aangehouden. Twee van hen waren beginnend bestuurder. Op het Schipperspad werd zondagavond een 20-jarige man uit Wijdewormer aangehouden omdat hij onder invloed van drank een tractor bestuurde. De man moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij vier keer zoveel drank op had als voor hem, als beginnende bestuurder, is toegestaan. Op de Koemarkt werd dezelfde avond een 51-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. Hij had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan.Tijdens een alcoholcontrole op de Plantsoengracht liep zaterdagavond een 29-jarige vrouw uit Purmerend tegen de lamp. De automobiliste (beginnend bestuurder) kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uren omdat zij drieëneenhalf keer zoveel drank op had als is toegestaan. Op de Plantsoengracht werden in totaal 68 bestuurders gecontroleerd.

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Wijdewormer, 21 aug, 00:54 uur

Op de A7 hebben agenten in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Wijdewormer. De man reed 56 km per uur te hard. Tijdens een korte achtervolging, van enkele kilometers, werd een snelheid gemeten van 176 km per uur (na correctie).

Drankrijder veroorzaakt aanrijding

Krommenie, zondag 20 augustus 2006, 21:36 uur.

De politie heeft een 63-jarige man uit Jisp aangehouden die wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij drank op had. De man reed in een bestelauto vanuit de richting Uitgeest over de Provincialeweg Zaandam-Castricum in de richting van Wormerveer. Bij wegwerkzaamheden in Krommenie, waar een maximumsnelheid van 30 km per uur geldt, is de verdachte na krachtig remmen met zijn voertuig tegen de achterkant van een personenwagen van een man uit Wormerveer aangereden die vervolgens doorschoot tegen een auto die werd bestuurd door een man uit Santpoort-Noord. De Jisper werd meegenomen naar het politiebureau waar een alcoholtest uitwees dat de man ruim drie en een half maal (1,77 ) de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man werd na verhoor heengezonden. Van het drankgebruik en de aanrijding wordt proces-verbaal opgemaakt.