Socialistische Partij

Irrgang vraagt opheldering over maandagpost

SP-Kamerlid Ewout Irrgang heeft vandaag minister Wijn (Economische Zaken) opheldering gevraagd over het bericht dat de postbezorging op de maandag te wensen over laat. Het Kamerlid was onlangs nog op bezoek bij TPG Post en sprak daar onder meer over de maandagbezorging.

Irrgang: "Ik stelde de kwestie vorige week nog aan de orde tijdens een werkbezoek aan het hoofdkantoor. Ik krijg namelijk met enige regelmaat klachten van mensen die al jarenlang geen post meer krijgen op maandag. Door TPG Post is mij toen verzekerd dat de maandagpost voldoet aan alle normen. Uit onderzoek van het Algemeen Dagblad van vandaag blijkt echter iets anders."

Het Kamerlid heeft de minister gevraagd of dit onderzoek voor hem aanleiding vormt de zaak extra onder de loep te nemen. Ook wil de SP'er weten in hoeverre de maandagpost momenteel voldoet aan de universele dienstverlening. Irrgang: "Door de toenemende concurrentie op de postmarkt zien we dat er op bepaalde diensten beknibbeld dreigt te worden, voor de SP een bewijs dat ook deze nutsvoorziening zich niet leent voor liberalisering."