Gemeente Alphen aan den Rijn


De scholen zijn weer begonnen

(21 augustus 2006)

Campagne "De scholen zijn weer begonnen":

Basisscholen Koningin Juliana, Oranje Nassau en De Fontein 2 doen mee aan de startmanifestatie

In Alphen aan den Rijn doen de basisscholen Koningin Juliana, Oranje Nassau en De Fontein 2 mee aan de startmanifestatie van de campagne "De scholen zijn weer begonnen". Wethouder Hans Groen in 't Wout geeft op woensdag 23 augustus 2006 op de Koningin Juliana- en de Oranje Nassauschool in Zwammerdam om 11.00 uur het startsein voor een ballonnenwedstrijd. Op donderdag 24 augustus zal hij op 11.30 uur het startsein hiervoor geven op De Fontein 2 in de wijk Kerk en Zanen.

Ieder jaar vinden in Nederland bijna 70 kinderen de dood in het verkeer. Daarnaast raken ongeveer 3000 kinderen gewond als gevolg van een verkeersongeval. De meeste ongelukken met kinderen gebeuren in de eerste drie maanden na de zomervakantie. En één op de drie ongevallen gebeurt op de route van school naar huis en omgekeerd. De kinderen rijden dan veelal nieuwe routes en het gemotoriseerd verkeer moet weer wennen aan schooljeugd op de weg.

Juist aan het begin van het schooljaar is het belangrijk extra aandacht te vragen van de automobilisten. Daarvoor worden spandoeken en posters aangebracht in de directe omgeving van de scholen. Dat moet de automobilisten er attent op maken dat ze een schoolroute naderen en oproepen voorzichtig te rijden, snelheid te matigen en alert te zijn op onverwachte situaties met kinderen.

De Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Rijnstreek (RPV Rijnstreek) doet ook in 2006 weer mee aan de campagne "De scholen zijn weer begonnen". In de regio Rijnstreek doen in een aantal regio-gemeenten één of meerdere basisscholen mee aan de startmanifestatie van de campagne. In Alphen aan den Rijn zijn dat de basisscholen Koningin Juliana, Oranje Nassau en De Fontein 2.

RPV Rijnstreek is een samenwerkingsverband dat zich richt op de verbetering van de verkeersveiligheid in de regio Rijnstreek. Deze projectgroep bestaat uit de regio-gemeenten. Andere deelnemers aan de projectgroep zijn de provincie Zuid-Holland, de Schoolbegeleidingsdienst Midden-Holland en Rijnstreek, de politie Hollands Midden en 3VO