Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (21/8)

TILBURG, 21 augustus 2006

Drie minderjarigen aangehouden bij inbraak school

TILBURG De politie heeft zondagmiddag, drie Tilburgerse minderjarigen aangehouden, die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij het plegen van een inbraak in een school aan de Professor Cobbenhagenlaan te Tilburg. De politie hield de jongens aan, voordat ze er met een buit van 16 computerkasten vandoor konden gaan.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een scholencomplex. Onderzoek ter plaatse wees uit dat het alarm afkomstig was uit het hoofdgebouw van het complex. Aan de achterzijde troffen de agenten een groot gat in een van de ramen aan. Op het terrein hield de politie de drie minderjarigen (twee van 14 jaar en één van 16) aan. Het drietal had de buit inmiddels veilig gesteld buiten het hoofdgebouw. Op het bureau werden alledrie de jongens in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gistermiddag in zijn woning in de wijk Broekhoven, een 35 jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn 12 jarige zoon te hebben mishandeld. Gealarmeerde agenten werden in de woning aangesproken door de 37 jarige moeder van de jongen, die vertelde dat er een conflict was tussen haar en haar zoon. Haar man, de 35 jarige Tilburger mengde zich in de ruzie die vervolgens uitliep op een handgemeen. Het slachtoffer liep hierdoor verwondingen aan zijn nek op. De man werd op het bureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Man valt van het perron

TILBURG Gisteravond, kort na 19.30 uur, kwam er bij de politie de melding binnen dat een 43 jarige Tilburger, op het perron van station West in de Troelstratraat, ongelukkig ten val was gekomen. De Tilburger wilde op het perron afscheid nemen van enkele vrienden die met de trein verder reisden. Op het moment dat de trein in beweging kwam rende het slachtoffer mee, waarbij hij de hand van een van zijn vrienden in de trein vast hield. Door onbekende reden verloor het slachtoffer na enkele meters zijn evenwicht en viel tussen de rijdende trein en het perron. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg.

Politie onderzoekt eenzijdig verkeersongeval met twee gewonden.

TILBURG De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een eenzijdig verkeersongeval, waarbij twee Polen op de Burgemeester Letschertweg te Tilburg gewond raakten. Een 27 jarige automobilist uit Polen reed met drie inzittenden van 18, 25 en 39 jaar, in zijn bestelauto over de Burgemeester Letschertweg. Ze kwamen uit de richting van Dongen en waren voornemens de weg te vervolgen richting Tilburg. Op de kruising met de Gesworenhoekseweg negeerde de bestuurder vermoedelijk een rood verkeerslicht welke zijn richting uitstraalde. Om een aanrijding met een andere auto te voorkomen week hij uit. Door deze manoeuvre raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor hij tegen een paal en middengeleider reed. Door de klap sloeg de auto over de kop en kwamen in de berm tot stilstand. De inzittenden raakten door de aanrijding gewond en werden overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis te Tilburg. Daar bleek dat de 25 jarige Pool een sleutelbeenfractuur en de 39 jarige Pool een fractuur aan zijn schouder had.

Politie houdt man aan voor bedreiging

TILBURG De politie heeft vanmorgen, rond de klok van 10.30 uur, in de Pelikaanstraat te Tilburg een 66 jarige Tilburger aangehouden, voor het uitten van bedreigingen. De man had kort voor zijn aanhouding op straat gedreigd een personenauto in brand te steken. Om zijn woorden kracht bij te zetten had hij een fles met gekleurd vloeistof bij zich. Volgens eigen zeggen bleek er benzine in te zitten. Op het bureau ontkende de man bedreigingen te hebben geuit. Hij wilde verhaal halen bij een buurtbewoner die op dat moment niet thuis was. Waarom hij de fles benzine had meegenomen kon hij niet verklaren.

Mannen aangehouden voor het tanken zonder te betalen

TILBURG De politie heeft vanmorgen, om 08.00 uur, twee Tilburgers, beiden 20 jaar, aangehouden voor het tanken zonder te betalen. De mannen hadden bij een tankstation aan de Burgemeester Bechtweg voor een geldbedrag van 58 Euro getankt waarna ze met volle vaart wegreden richting Rijksweg A65. Ongeveer honderd meter voorbij het tankstation kwam de auto waarin het tweetal reed in aanrijding met een trottoirband. De schade die door deze aanrijding veroorzaakt werd zorgde ervoor dat de auto niet meer verder kon. De inzittenden verlieten de auto en renden weg richting de Vlashoflaan. Een politie-eenheid die het tweetal op de korrel had, volgde het stel en kon ze in de Petrus Loosjesstraat te Tilburg aanhouden.

Politie verricht 22 arrestaties tijdens Decibel

HILVARENBEEK: De politie van het team Oisterwijk-Hilvarenbeek heeft de balans opgemaakt van het muziekevenement Decibel dat afgelopen zaterdag tussen 11.00 en 23.00 uur in de Beekse Bergen werd gehouden. Het festival trok ruim 20.000 bezoekers. In totaal werden er 22 verdachten aangehouden. Vrijwel allemaal in verband met het bezit van XTC-pillen. Bij binnenkomst werden de bezoekers door
beveiligingsmensen gevisiteerd. Hierbij werd het grootste deel van de verdachten aangehouden. Ook werden enkele personen tijdens het festival vanwege drugsbezit gearresteerd. Een 21-jarige vrouw uit Barneveld werd aangehouden omdat ze betrokken was bij de mishandeling van een 29-jarige vrouw uit Den Bosch. Ondanks deze aanhoudingen is de openbare orde ter plaatse goed gehandhaafd en verliep het evenement zonder enig probleem op dat gebied.

Tijdens het evenement hield de politie elke twee uur overleg met de organisatie, de Brandweer, de Beekse Bergen en de EMS (Medische Dienst). In totaal kwamen er 114 meldingen bij de politie van geluidsoverlast binnen. Dit heeft er toe geleid dat het geluidsniveau s avonds rond 19.30 uur werd aangepast.

Auteur: Willem van Hooijdonk