Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland |Wezep - Fietsendief opgespoord dankzij getuige |

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie op zondag (20-08) een 22-jarige fietsendief uit Apeldoorn opgespoord.

De getuige, een 35-jarige man uit Wezep, zag dat een onbekende man op zondagmiddag (20-08) een fiets wegnam bij de kerk aan de Stationsweg. Hij laadde de fiets in zijn auto en reed weg. De getuige noteerde het kenteken van de auto en via de kentekenhouder kwam de politie er achter, dat een 22-jarige inwoner van Apeldoorn op het moment van de diefstal de auto bestuurde. De man werd door de politie aldaar ontboden op het politiebureau en bekende de diefstal. De fiets was niet meer in zijn bezit; die zou hij hebben doorverkocht. De politie stelt nog een nader onderzoek in.

|     |Emst - Politie onderzoekt bedreiging Vierhouterweg        |
De politie is een onderzoek gestart naar een bedreiging en een poging tot zware mishandeling die plaats vond op vrijdag 4 augustus 2006 rond 20.15 uur op de Vierhouterweg in Emst en wil graag in contact komen met de bestuurder van een rode bestelbus die hiervan getuige is geweest.

Het incident vond plaats toen een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn op de Vierhouterweg, op het gedeelte tussen de wildroosters in Vierhouten en Gortel (Emst) reed en een passerende automobilist hem tot stoppen dwong.

De onbekende automobilist beschuldigde de Apeldoorner van het vernielen van zijn autospiegel tijdens het passeren en eiste schadevergoeding. Toen de Apeldoorner hieraan niet voldeed omdat hij geen schade zag, bedreigde de onbekende hem en zijn vrouw met een autokrik en probeerde daarmee ook de auto te vernielen.

De Apeldoorner kon een klap afweren omdat hij inmiddels ter verdediging een stang van het stuurslot in zijn hand had genomen.

De bestuurder van een rode gesloten bestelbus, met op de achterzijde het opschrift "Apeldoorn" was getuige van dit voorval. In het kader van het onderzoek verzoekt de politie deze bestuurder van de bestelbus zich te melden via 0900 - 8444.

|     |Nunspeet - Politiecontroles bij aanvang schooljaar        |
De politie Nunspeet heeft maandagmorgen (21/8), bij de aanvang van het schooljaar, verkeerscontroles uitgevoerd in de omgeving van diverse basisscholen. Gecontroleerd werd op snelheid, het dragen van de autogordel en het parkeren van auto's.

Op de Hulstweg/Bloemhofweg werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden binnen de 30 km/u zone en 2 bekeuringen omdat de kinderen niet de gordel droegen.

Op de Schaepmanlaan/Piersonstraat kregen 5 bestuurders een bekeuring omdat zij te hard reden binnen de aldaar geldende 30 km/u zone. Alle bestuurders werden op de locatie staande gehouden en kregen ter plaatse een bekeuring uitgereikt.

In de omgeving van de Westerlaan, Berenbosweg en Eekschillersweg werd er gecontroleerd op het parkeergedrag. Hierbij werden geen "foutparkeerders" aangetroffen. De komende weken zal er vaker in de omgeving van de scholen gecontroleerd worden.

|     |Fietskijkdag bij politie Epe                              |
Het politieteam van Epe houdt zaterdag 26 augustus a.s. een fietskijkdag bij het politiebureau aan de Heerderweg. Van 10.00 uur tot 10.30 uur kunnen gedupeerden die de afgelopen maanden hun fiets zijn kwijt geraakt, op het bureau komen kijken of hun tweewieler tussen de gevonden exemplaren staat. Wanneer hun fiets wordt aangetroffen wordt deze meegegeven. Tussen 10.30 tot 11.00 uur kunnen gedupeerden die hun fiets niet hebben aangetroffen, een achtergebleven fiets kopen. De kopers dienen wel een aangiftebewijs te overleggen. Alle aangetroffen fietsen, ook uit Vaassen, Emst en Oene worden op het bureau in Epe opgeslagen.