Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/08)

BERGEN OP ZOOM, 21 augustus 2006

Politie houdt man aan voor bezit softdrugs
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondag aan het einde van de middag een 44-jarige inwoner van Antwerpen aangehouden voor het bezit van softdrugs. De man reed op de Antwerpsestraatweg toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het bleek dat de man 100 gram hennep bij zich had om uit te voeren naar België. Na te zijn gehoord en afstand te hebben gedaan van zijn softdrugs kon hij met een proces-verbaal op zak worden heengezonden.

Automobilist rijdt met meer dan 200 km/u over A58
ROOSENDAAL: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op zondag omstreeks 17.15 uur een 21-jarige inwoner van Halsteren aan voor snelheidsovertreding. Een motoragent zag hoe de man met meer dan 200 km/u over de A58 ter hoogte van Roosendaal reed. De maximum snelheid op deze weg bedraagt 120 km/u. Op een gegeven moment kon de man niet meer verder als gevolg van de verkeerssituatie en kon hierdoor worden staande gehouden. Bij de staandehouding zag de politieman ook de man ook niet handsfree belde.
Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is voor de tweede keer in twee jaar zijn rijbewijs kwijt in verband met te hard rijden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor snelheidsovertreding en niet handsfree bellen

Politie vordert rijbewijs in van veel te dronken bestuurder OUD GASTEL: De politie heeft zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een zeer dronken bestuurder van een personenauto. De 43-jarige inwoner van Hoogvliet stond met zijn auto met draaiende motor op de parkeerplaats van het tankstation aan de A17. De politie had een melding gekregen dat de bestuurder van deze auto veel te veel had gedronken. Bij controle bleek de man onvast ter been en zeer bloeddoorlopen ogen te hebben. De man is meegenomen naar het bureau waar hij op het ademanalyseapparaat 1455 ug/l blies!
220 ug/l is de toegestane limiet. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbraak in benzinestation
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag op maandag tussen 03.00 en 05.00 uur is er ingebroken in het benzinestation aan de Randweg West. De daders konden binnenkomen door via het dak de winkel te betreden. Een grote hoeveelheid tabakswaren en een geldbedrag is meegenomen. Aangezien er diverse sporen zijn aangetroffen hebben technische rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld.

Politie houdt snelheidscontrole
OUD GASTEL: De politie heeft op de Provinciale weg S8 maandagochtend en middag een snelheidscontrole gehouden. Daarbij passeerden 1165 bestuurders de controle waarbij er 8 te hard hebben gereden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst