Politie Gelderland-Zuid

Nijmegenaar met cocaïne heeft geen geld voor taxi

Nijmegen, 21-08-2006 o De politie kreeg zondagavond een melding dat er op de Nieuwe Markstraat een taxi zou rijden waarin een passagier zat die prostituees met cocaïne lokte.

Agenten gingen erheen en zagen dat de 28-jarige klant van de taxi een vrouw had opgepikt. De taxichauffeur stond te wachten, waarop de agenten hem vroegen even in de auto te mogen kijken. Dat vond de chauffeur geen probleem.

In de taxi werden geen verdachte voorwerpen aangetroffen, ook niet in de tas die de klant daar even had achtergelaten. Toen de man weer terug kwam, hebben de agenten hem op grond van de opiumwet gecontroleerd. Daarbij vonden ze een wikkel cocaïne. Ze hebben de man aangehouden voor het voorhanden hebben van harddrugs.

Ook had de man geen geld om de taxirit te betalen. Met de taxichauffeur werd overeen gekomen dat die het rijbewijs van de 28-jarige in zijn bezit zou houden tot die in staat was te betalen.

Nadat hij op het politiebureau was voorgeleid en een verblijfsontzegging voor een half jaar had gekregen, is de man heengezonden. (07)