Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Vier beschonken bestuurders

Achterhoek, 21-08-2006 o De politie heeft maandag (21/08) vier bestuurders aangehouden die met alcohol achter het stuur zaten.

Op de Synagogestraat in Hengelo hield de politie rond 00.00 uur een beginnend bestuurder (18 jaar) uit Hengelo aan. De jongen moest mee naar het bureau en blies daar 0,32 promille. Hij kreeg een proces-verbaal.

In Winterswijk werd op de Beukenhorstweg rond 01.45 uur een 42-jarige man uit Winterswijk tijdens een alcoholcontrole aangehouden. De man moest mee naar het bureau en blies daar 1,15 promille. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

Een 25-jarige vrouw uit Didam werd rond 02.00 uur aangehouden in Doetinchem. De vrouw werd op de Weemstraat en de Broekhuizerstraat al gezien door enkele agenten. Ze slingerde over de weg en overschreed regelmatig de middenstreep. Hierop werd zij staande gehouden op de Liemersweg. De vrouw weigerde op het bureau correct te blazen. Om die reden werd haar gedrag aangemerkt als het weigeren van een ademanalyse en werd haar rijbewijs ingenomen. Een proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt.

In Wehl tenslotte werd een 20-jarige beginnend bestuurder uit Wehl betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd staande gehouden en bleek alcohol te hebben gedronken. Hierop moest hij mee naar het bureau, waar hij 1,16 promille blies. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd; een proces-verbaal wordt opgemaakt.