Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Politie onderzoekt bedreiging Vierhouterweg

Emst, 21-08-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar een bedreiging en een poging tot zware mishandeling die plaats vond op vrijdag 4 augustus 2006 rond 20.15 uur op de Vierhouterweg in Emst en wil graag in contact komen met de bestuurder van een rode bestelbus die hiervan getuige is geweest.

Het incident vond plaats toen een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn op de Vierhouterweg, op het gedeelte tussen de wildroosters in Vierhouten en Gortel (Emst) reed en een passerende automobilist hem tot stoppen dwong.

De onbekende automobilist beschuldigde de Apeldoorner van het vernielen van zijn autospiegel tijdens het passeren en eiste schadevergoeding. Toen de Apeldoorner hieraan niet voldeed omdat hij geen schade zag, bedreigde de onbekende hem en zijn vrouw met een autokrik en probeerde daarmee ook de auto te vernielen.

De Apeldoorner kon een klap afweren omdat hij inmiddels ter verdediging een stang van het stuurslot in zijn hand had genomen.

De bestuurder van een rode gesloten bestelbus, met op de achterzijde het opschrift Apeldoorn was getuige van dit voorval. In het kader van het onderzoek verzoekt de politie deze bestuurder van de bestelbus zich te melden via 0900 - 8444.