Ingezonden persbericht


Maandag 21 augustus 2006

----------

Valt koning Audi van zijn troon?

Op maandag 21 augustus start de exclusiefste autoverkiezing van Nederland. Het onafhankelijke zakenweekblad FEM Business organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de Executive Car of the Year. Lezers en bezoekers van de website www.executivecaroftheyear.nl kunnen uit dertig kandidaten hun favoriete directie-auto kiezen.

Vorig jaar kreeg de Audi A8 de meeste stemmen, gevolgd door de stoere Chrysler 300c en de sierlijke Maserati Quattroporte. Dit jaar is de voorselectie verruimd met een aantal suv s. De suv is in de boardroom opvallend snel salonfähig geworden, zo stellen de FEM-autoredacteuren die de kandidatenlijst hebben opgesteld. Maar maken de suv s daarmee ook kans om Audi van de eerste plaats te stoten?

Dat is noch aan FEM Business noch aan een of andere ondoorzichtige vakjury. In tegenstelling tot andere auto-van-het-jaar verkiezingen wordt de Executive Car of the Year geheel bepaald door de lezers van FEM Business en de bezoekers van de website. Het verkiezingsproces verloopt transparant. De uitslag wordt bekendgemaakt op de site en in de prestigieuze FEM Business uitgave Top 100 Machtigste Mannen (m/v) van het Nederlandse bedrijfsleven, die op 14 oktober verschijnt.

Aan de verkiezing zijn ook prijzen verbonden. Als hoofdprijs maakt elke stemmer kans op een VIP-arrangement naar de Formule 1 Grand Prix in België of Duitsland in 2007. Deze reis wordt verzorgd door sponsor GP Travel.

In alle uitgaven van FEM Business (blad, nieuwsbrief, www.fembusiness.nl) zal in de tussenliggende weken uitgebreid aandacht worden besteed aan het verschijnsel executive car. Informatie over de auto s, de stemprocedure en het stemmen zelf is te vinden op www.executivecaroftheyear.nl.

Executive Car of the Year wordt verder gesponsord door Cygnus Personen Vervoer (http://www.cygnuspersonenvervoer.nl/) GP Travel (www.gptravel.nl) en Leaseplan (www.leaseplan.nl)

De site www.executivecaroftheyear.nl is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Studio Joyo, Amsterdam.

Inlichtingen: Maarten Ros, uitgever (020.515.9651),

Philip Bueters/Jacco Neleman, coördinerende redacteuren

(020.515.9852)

CCA R

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.

Meer informatie: 020 - 515 98 52