2e persbericht van maandag 21 augustus 2006

Eindhoven, 21-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole

Maandagmorgen tussen 8.20 en 12.00 uur reden bij een snelheidscontrole op de Edenstraat 124 voertuigen te hard. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. In totaal werden 2.440 voertuigen gecontroleerd.

Eindhoven: Diefstal motorfiets

Tussen zondag 22.30 en maandag 12.15 uur is in een portaal van een flat aan de Schubertlaan een motorfiets gestolen. Het gaat om een blauw/witte Suzuki van het type DR-Z400S met kenteken MD-GP-43.

Helmond: Inbraak in kinderboerderij

Bij een inbraak in een ruimte van de kinderboerderij aan de Breitnerlaan is een geldbedrag van enkele tientallen euros en etenswaren weggehaald. Dat gebeurde tussen zondag 16.30 uur en maandag 8.00 uur. Het slot van een schuurdeur is van buitenaf geopend.

Valkenswaard: Gewonden bij aanrijding tussen auto en bromfiets

Op de kruising Eindhovenseweg Corridor vond maandagmiddag omstreeks 12.15 uur een botsing plaats tussen een personenauto en een bromfiets. Getuigen zagen de 30-jarige bromfietser uit Luyksgestel die over de Corridor reed, door rood rijden. Vervolgens botste hij tegen een personenauto die over de Eindhovenseweg reed en de kruising passeerde. De bromfietser en zijn 23-jarige vrouwelijke passagier ook uit Luyksgestel - kwamen hierbij ten val. De twee moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis. De 24-jarige autobestuurder uit Hoofddorp bleef ongedeerd. Zijn passagier, een 22-jarige man uit Mijdrecht moest zich wel laten behandelen in het ziekenhuis.

Deurne: Gereedschap weg bij inbraak

Een hoeveelheid gereedschap is weggehaald bij een inbraak in een bedrijf aan de Ommezwanksedijk. Het gaat onder meer om boormachines, slijpmachines, een compressor en twee decoupeerzagen. De inbraak vond plaats tussen zondag 18.00 uur en maandag 8.00 uur.

Waalre: Bedrijfsauto gestolen uit garagebox

Bij een inbraak in een garagebox aan de Frederik Hendrikstraat is een bedrijfsauto weggehaald. Het gaat om een witte Hyundai H200 (VX-RP-77). De deuren van de garagebox zijn uit de scharnieren gehaald en naast de garage neergezet.

Eersel: Geld weg bij inbraak in winkel

Zondag tussen 12.00 en 21.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Willibrorduslaan. Daarbij is ruim 100 euro uit de kassa weggehaald. Een dakkoepel van de zaak is opengebroken.