Ingezonden persbericht


Persbericht

Nu ook derde Gouden OoitSent terecht!
Familie de Wit uit Lelystad zijn de gelukkige vinders van de 3e Gouden OoitSent

Afgelopen vrijdag 18 augustus is de 3e OoitSent teruggevonden! Tijdens het Riddertoernooi, na de overwinning van Ridder Sterk, maakte de Gouverneur het goede nieuws bekend. Familie de Wit uit Lelystad was de gelukkige vinder. De Ridder en 2 Jonkvrouwen uit dit gezin hadden hem gevonden in het Ooittheater, tijdens de Kooksjow. Ze hebben echter gewacht tot na de voorstelling om het heugelijke nieuws bekend te maken. Alle Ooiters waren zeer blij met het nieuws, want er zijn inmiddels al 3 van de 4 Gouden OoitSenten teruggevonden. Er ontbreekt dus nog maar één Gouden OoitSent uit de Ooitse schatkist.

Met de vondst van de derde Gouden OoitSent kreeg de familie uit Lelystad een zeer hoge beloning. Uit handen van de Gouverneur van Het Land van Ooit, ontvingen zij een mini-vakantie ter waarde van maar liefst ¤ 250,-. De Gouverneur is nog steeds op zoek naar de allerlaatste vermiste Gouden OoitSenten. Mocht jij er eentje vinden, krijg jij een hoge beloning! Je hebt tot zondag 27 augustus de tijd!

Tot Ooit!

Achtergrondinformatie Gouden OoitSent

In de Gouvernementele vertrekken van het Roze Kasteel in Het Land van Ooit is grote paniek ontstaan, toen bij een telling van Ooitse schatkist is gebleken dat er 4 Gouden OoitSenten ontbraken. Het vermoeden bestaat dat de Sneltellers door de extreme warmte per abuis de OoitSenten in de OoitSentenpakketjes hebben gestopt. Deze pakketjes kunnen de Anderlandse Gasten aanschaffen, om tegen gunstige koers met de Ooitse valuta te kunnen betalen binnen de Ooitse Landsgrenzen. De pakketjes zijn verpakt per 500 OoitSenten (= ¤5,-) Omdat de GGouden OoitSenten in de Ooitse schatkist thuis horen, heeft de Gouverneur besloten om een hoge beloning uit te loven voor degene die een Gouden OoitSent vindt. Wie het pakketje met de Gouden OoitSent in handen krijgt wint mini-vakantie.

Kijk voor meer informatie op www.ooit.nl

Aan de redactie:
Voor meer informatie over de Gouden OoitSenten actie kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 7755. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl