Llink


afl. 73: 747 Live met Loes Luca

Met Louis Damen, Ewoudt Boonstra en Rene Nuijens, voedseldeskundo Jinke Obbema, Jack Kerklaan met de Inburgeringskaraoke en muziek van Sleepingdog.

21-08-2006 14:00 uur 747 AM

29-05-2006 14:00 uur 747 AM

uitzending(en)

ma 21 augustus 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM ma 29 mei 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM Beluister deze uitzending (Real Media)

deze aflevering

Louis Damen
Bij Loes Luca aan tafel zit vandaag Louis Damen, restaurateur van het museum Boijmans Van Beuningen. Genoeg stof om over te praten, want hoe gaat zon restauratie precies in zn werk, hoe lang doe je daar over, is alles te restaureren? En hoe leer het je vak, want om een fout te maken in een schilderij dat honderden jaren oud is, is natuurlijk not done!

Ewoudt Boonstra & Rene Nuijens
Wie kent ze niet, van die fotos in restaurants waar vaag nog een bord nasi op te onderscheiden is? Een foto van het broodje gyros dat ooit blonk van versheid, maar nu een blauwige waas over zich heen heeft gekregen? Fotografen Ewoudt Boonstra en Rene Nuijens van reclamebureau Kessels Kramer hebben dit soort fotos verzameld in het smakelijke boek Bad food gone worse en komen daar vandaag eens lekker over praten.

Jinke Obbema
Culinair recensent en voedseldeskundo van 747Live, Jinke Obbema, is vandaag weer van de partij om nieuws en wetenswaardigheden uit de wereld van het niet verkleurde- voedsel te bespreken. Zo ging ze eens naar een visbeurs in Brussel, probeerde ze de recepten uit van Henri de Toulouse-Lautrec en verdiepte ze zich in de wereld van biologische kaas.

Inburgeringskaraoke
All-round reporter Jack Kerklaan gaat elke week op zoek naar een illi of lega om te kijken hoe het staat met diens inburgering. Hoe kan dit beter gebeuren dan door een inburgeringskaraoke, waarbij de illi of lega een oer-hollands lied ten gehore mag komen brengen. Is dit succesvol, dan mag hij zich ingeburgerd noemen. Lukt dit niet, dan is het oordeel van Rita Verdonk onverbiddelijk: het land verlaten.

Sleepingdog
Toen de Brusselse Chantal Acda eenmaal haar kelder in geluidsstudio had veranderd kwam ze tot het besef dat ze nog veel meer liedjes in zich had dan die ze tot dan toe voor haar band Chacda had geschreven. De liedjes componeerde ze met haar slapende hond aan haar voeten en de werktitel Sleepingdog was snel gevonden. Het resultaat van haar momenten in de kelder, Naked in a clean bed (op 16 mei verschenen), werd haar meest persoonlijke en kwetsbare collectie songs tot nu toe. Liedjes over gevoelens die onmogelijk in woorden te vangen zijn, of over een wereld die voor sommigen te snel draait. Als de wereld voor u ook even te snel gaat en toe bent aan een rustmoment, kom dan vooral langs in Stroom en maak live kennis met Sleepingdog.