Gemeente Tilburg

Datum
21 juni 2006

Groot onderhoud Ringbaan Oost

Werkzaamheden starten 21 augustus a.s.

Op 21 augustus aanstaande start de volgende fase van het groot onderhoud aan de Ringbaan Oost. Het gaat om het gedeelte tussen de Gelrebaan en Quirijnstoklaan. De werkzaamheden duren bij goede weersomstandigheden tot eind november 2006. De Ringbaan Oost blijft open voor verkeer uit beide richtingen, maar het aantal beschikbare rijstroken wordt gehalveerd. Het verkeer uit de zijstraten wordt omgeleid.

Inhoud werkzaamheden
Het groot onderhoud bestaat uit het aanleggen van nieuwe trottoirs, fietspaden, parkeervakken, asfalt en middenberm. Het profiel van de weg en trottoirs blijft hetzelfde, maar er wordt gewerkt met hoogwaardige materialen zoals geluidsreducerend asfalt. De parkeervlakken en de opstelstroken op de kruising Wagenaarstraat - Petrus Loosjestraat worden verbreed. Er staan nu 77 bomen aan dit gedeelte van de Ringbaan Oost. Die zijn te groot geworden en maken plaats voor 92 nieuwe bomen. Het planten van de nieuwe bomen gebeurt in het plantseizoen rond het voorjaar 2007. Ook de huisaansluitingen van de riolering bij alle woningen aan dit gedeelte van de Ringbaan Oost worden vervangen.

Wij begrijpen dat de werkzaamheden in de periode augustus tot en met november voor de omwonenden overlast veroorzaken. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is gekozen voor een intensieve aanpak. Door ook in de weekenden en in de avonduren (uiterlijk tot 22.00 uur) te werken is de uitvoeringstermijn niet 11 maanden, maar slechts 3 maanden mits de weersomstandigheden goed blijven. Wij hopen op uw begrip te mogen rekenen.

Uitvoeringsplanning

De werkzaamheden starten op 21 augustus 2006 en duren tot eind november 2006. Het werk wordt in fases uitgevoerd;
Fase 1 trottoirs en rijbaan aan de onevenzijde
Fase 2 trottoirs en rijbaan aan de evenzijde
Fase 3 middenberm en openbare verlichting

Tijdelijke verkeersmaatregelen
In de uitvoeringsperiode blijft de Ringbaan Oost gewoon toegankelijk voor het autoverkeer in beide richtingen. Tijdens fase 1 zijn de trottoirs, fietspaden en rijbaan aan de onevenzijde afgesloten. Tijdens fase 2 is dat het geval voor de evenzijde van de Ringbaan Oost. Het verkeer wordt omgeleid over de rijbaan waar niet gewerkt wordt. Dat betekent wel dat het verkeer per rijrichting niet twee, maar slechts één rijstrook kan gebruiken.

Zie volgende pagina >>>

Om de veiligheid van de wegwerkers te kunnen garanderen wordt tijdens fase 1 en 2 de kruising tussen de Petrus Loosjestraat/Wagenaarstraat afgesloten. Het is dus niet mogelijk om vanuit de Wagenaarstraat of de Petrus Loosjesstraat de Ringbaan Oost op te rijden. Ook de andere zijstraten worden afgesloten. Er komen uiteraard omleidingroutes.

Inloopavond
Op donderdag 29 juni aanstaande organiseert de gemeente Tilburg tussen 19.00 uur en 21.00 uur een inloopavond over het Groot Onderhoud aan de Ringbaan Oost. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen in de Foyer ( 2e verdieping ) van het Centrum voor Amateurkunst aan de Ringbaan Oost 8 -17. U bent van harte welkom om alle tekeningen te komen bekijken. Ook de omleidingroutes en uitvoeringsplanning zijn op 29 juni te bekijken. Er zijn diverse medewerkers aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Inloopavond Groot Onderhoud Ringbaan Oost
Donderdag 29 juni
19.00 uur - 21.00 uur
Centrum voor Amateurkunst Ringbaan Oost 8-17

Twee weken voor aanvang van de werkzaamheden ontvangt u een bewonersbrief met meer informatie over de werkzaamheden.

Meer informatie?

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met projectleider Rob Jansen van de gemeente Tilburg. Hij is te bereiken op telefoonnummer 013 - 540 81 08 of per mail rob.jansen@tilburg.nl.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl


---- --