Gemeente Amsterdam



Schiphol: Groot onderhoud aan Aalsmeerbaan

28 juli 2006
-
Amsterdam Airport Schiphol

Van 21 augustus tot 6 september 2006 is de Aalsmeerbaan buiten gebruik vanwege groot onderhoud. Als alternatief voor de Aalsmeerbaan kan de Buitenveldertbaan in deze periode meer worden ingezet.

Hoewel Schiphol ernaar streeft om de negatieve effecten van de luchtvaart op de omgeving zo veel mogelijk te beperken, kan de geluidbelasting ten oosten van de Buitenveldertbaan (Amstelveen en Amsterdam Zuid-Oost) toenemen. Tijdens de nachtelijke uren zal de geluidsbelasting nauwelijks verschillen van het reguliere patroon.

Start- en landingsbanen worden zeer intensief gebruikt. Door het veelvuldig starten en landen van vliegtuigen treedt slijtage en verontreiniging op. Om het vliegverkeer veilig te kunnen laten plaatsvinden en de baan in goede staat te houden heeft iedere start- en landingsbaan regelmatig een opknapbeurt nodig. Bij groot onderhoud worden werkzaamheden uitgevoerd zoals het vervangen van het asfalt, het aanbrengen van een nieuwe anti-skidlaag die de baan stroef maakt (dit is nodig voor een veilige afhandeling van opstijgende en landende vliegtuigen), het vervangen van baanverlichting en het vervangen van de riolering onder de baan.

Voor meer informatie over baangebruik kunt u terecht op NOMOS online (Noise Monitoring System). U kunt ook zeven dagen per week terecht bij het Informatie- en Klachtenbureau (IKB). Het IKB is bereikbaar op 020 6015555.