Gemeente Utrecht


Utrecht, 8 augustus 2006
Sw/80

Aanleg fietsstroken en werkzaamheden wegdek Gansstraat en Koningsweg

De Koningsweg, Gansstraat en een gedeelte van de Tamboersdijk zijn de komende weken beperkt bereikbaar door wegwerkzaamheden. Op de Koningsweg en een gedeelte van de Tamboersdijk wordt het asfalt vernieuwd en worden fietsstroken en plateaudrempels aangelegd. De Gansstraat krijgt nieuwe fietsstroken en plateaudrempels. De werkzaamheden starten op 21 augustus en worden gefaseerd uitgevoerd. De totale uitvoering duurt ongeveer elf weken.

Werkzaamheden Koningsweg
Het asfalt op de Koningsweg is oud en daardoor van slechte kwaliteit. Het moet nodig vernieuwd worden. Dit zijn reguliere werkzaamheden die per geasfalteerde straat ongeveer eens in de twintig jaar voorkomen. Een aannemer verwijdert het oude asfalt en asfalteert de rijweg opnieuw. De werkzaamheden aan het asfalt worden in twee fases uitgevoerd.
Eerste fase: Gehele afsluiting van de Koningsweg vanaf de Waterlinieweg tot aan de ingang van Intratuin. Gehele afsluiting van de Tamboersdijk tot aan het Lodewijk Napoleonplantsoen.
Tweede fase: Gehele afsluiting van de Koningsweg vanaf de Intratuin tot aan het spoor.
Nadat het asfalt is vernieuwd, worden er aan beide zijden van de weg rode fietsstroken aangebracht. Ook worden de parkeervakken opnieuw bestraat met klinkers. Tenslotte komen er drie plateaudrempels, om de snelheid van het verkeer te remmen. Deze drempels komen ter hoogte van de Kranenburgerweg, ter hoogte van de ingang van Intratuin en op de kruising met de Tamboersdijk.
Gedurende de werkzaamheden blijft begraafplaats Kovelswade bereikbaar via de Kozakkenweg.

Werkzaamheden Gansstraat
Ook in de Gansstraat worden rode fietsstroken aangebracht aan beide zijden van de weg, vanaf het spoor tot aan de kruising met de Albatrosstraat. Daarnaast komen er drie plateaudrempels, ter hoogte van de Laan van Soestbergen, de entree van begraafplaats Soestbergen en het Oude Houtensepad.

Planning
De gemeente start met het werk aan de Koningsweg op maandag 21 augustus. Deze werkzaamheden duren ongeveer negen weken. Het asfalteringswerk is weersafhankelijk. Bij slecht weer kan de aannemer niet werken, waardoor de planning kan uitlopen.
Het werk aan de Gansstraat wordt aansluitend aan de werkzaamheden op de Koningsweg uitgevoerd en duurt ongeveer twee weken.


Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatiebureau Stadswerken, gemeente Utrecht, telefoon 030 - 286 40 98


---- --