Gemeente Nijmegen

Embargo tot maandag 21 augustus, 16.15 uur

Zilveren Erepenning voor Hans van Delft

De heer J.C.M. van Delft (6o) ontvangt de Zilveren Erepenning van de stad Nijmegen vanwege zijn verdiensten voor Nijmegen, in het bijzonder voor de Stichting Betaald Voetbal NEC.

Hans van Delft werd in april 1997 voorzitter van de Stichting Betaald Voetbal NEC en neemt na negen jaar afscheid. Hij heeft in die periode van NEC een stabiele en professionele club gemaakt. Onder zijn leiding heeft de club in 1999 een nieuw voetbalstadion gekregen, één van de modernste stadions in Nederland. Daarnaast heeft hij NEC financieel gezond gemaakt. In samenwerking met financiële instellingen en de gemeente zijn de schulden gesaneerd. Inmiddels is sprake van een sluitende exploitatie. Ook heeft Van Delft een positieve invloed gehad op de manier waarop de supporters de club tijdens wedstrijden steunen. Mede dankzij hem is bovendien het aantal sponsoren verdriedubbeld. NEC heeft daardoor het grootste ondernemersplatform van Nijmegen.

Door zijn verdiensten heeft NEC in de stad en regio een positieve uitstraling. Niet alleen als voetbalclub, maar ook als vereniging die oog heeft voor anderen. Het aanbieden van begeleide stageplekken en de inzet voor gehandicapten en zieken zijn daar voorbeelden van. Dat Nijmegen in 2007 speelstad is tijdens het EK voetbal onder de 19 jaar mag ook voor een groot deel worden toegeschreven aan Van Delft. Op maandag 21 augustus ontvangt Hans van Delft om 16.15 uur in de Gaanderij van het MC Dos Goffertstadion te Nijmegen de Zilveren Erepenning van de gemeente Nijmegen uit handen van burgemeester Guusje ter Horst. De Erepenning is na het Ereburgerschap de hoogste gemeentelijke onderscheiding van de stad Nijmegen. De Zilveren Erepenning wordt toegekend aan mensen of organisaties als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zeer bijzondere verdiensten voor de gemeente of de Nijmeegse gemeenschap. Daarnaast wordt de Erepenning verleend aan mensen en organisaties met een band met Nijmegen, die op onder meer cultureel, wetenschappelijk, maatschappelijk of sportief terrein internationale of grote nationale erkenning hebben verworven.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Freico Amberg, doorkiesnummer 3292611
Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen