Politie Zeeland


---

O-3155-2006 Vijf verdachten van diefstal aangehouden
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Rangeerstraat in 's-Gravenpolder zijn gisteravond rond 18.37 uur vijf mannen op heterdaad betrapt door een van de medewerkers van het bedrijf.
De man kwam, rond dat tijdstip, aan bij het bedrijfsterrein en zag dat het hek geforceerd was. Ook zag hij een hem onbekende bestelbus op het bedrijfsterrein staan. Hij heeft gewacht tot de bus het terrein afreed en is de bus gevolgd. Tijdens de achtervolging heeft de man de politie in kennis gesteld. De man is zijn voorgangers op een gegeven moment kwijtgeraakt. De politie trof de mannen, rond 19.10 uur, aan bij de Batse Dijk in Rilland, waar zij hun gestolen goederen aan het uitladen waren. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Vandaag zal verder aan de zaak worden gewerkt. De mannen zijn tussen de 32 en de 46 jaar oud en, behalve van een 33-jarige man uit Dordrecht, is nog niet bekend waar zij vandaan komen.

O-3156-2006 Man slaat ruiten kapot
Een 35-jarige man uit Langerak is vannacht rond 01.09 uur aangehouden op de Steenenbrug in Goes.
Een politieagent die in zijn vrije tijd in de stad was geweest hoorde in de Lange Vorststraat een hoop kabaal en geschreeuw. Hierop is hij een kijkje gaan nemen en zag dat een man tegen winkelruiten aan het schoppen was. Hij maakte er ook daadwerkelijk een paar kapot. De agent is de vernieler gevolgd en heeft in de tussentijd zijn dienstdoende collega's gebeld. Op de Steenenbrug kon de vandaal aangehouden worden. Hij verklaarde dat hij niet meer wist wat hij had gedaan. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---- --