Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 21 augustus 2006

Nutreco verkoopt haar belang in Hydrotech A.S. aan Lerøy Seafood Group ASA

Nutreco Holding N.V. heeft vandaag een principe-overeenkomst gesloten om haar indirecte belang van 19,8% in Hydrotech-Gruppen A.S. te verkopen aan Lerøy Seafood Group ASA. Lerøy Seafood Group ASA heeft al een belang van 39% in de Noorse zalmkweker Hydrotech.

De totale opbrengst van deze transactie zal naar verwachting ongeveer EUR 25 miljoen bedragen waarbij Nutreco een boekwinst genereert van circa EUR 15 miljoen. De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de vereiste formele goedkeuringen.

De verkoop van Nutreco's participatie in Hydrotech A.S. sluit aan bij de verkoop van Marine Harvest and past in Nutreco's "Rebalancing for Growth" strategie, zoals aangekondigd in november 2004.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in belangrijke markten. Nutreco is selectief aanwezig in downstream posities binnen de voedingsmiddelenketen. Nutreco's Business Groups, die elk uit verschillende Business Units bestaan, kennen ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.000 medewerkers.

Nutreco's netto omzet in 2005 bedroeg EUR 3.002 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.



Nutreco NV