LIJST PIM FORTUYN

Tweede Kamerfractie

PERSBERICHT

Den Haag, 21 augustus 2006

Lijst Pim Fortuyn pleit voor snelle realisatie van nieuwe A6-A9 variant

De Lijst Pim Fortuyn acht het onaanvaardbaar dat de besluitvorming rond de aanleg van de A6-A9 een jaar vertraging oploopt. "De vandaag door het CPB aangedragen goede tussenoplossing zou onverkort uitgevoerd moeten worden", aldus woordvoerder Max Hermans.

"Het maatschappelijk rendement van deze locatiespecifieke variant is dusdanig groot dat elk uitstel onaanvaardbaar is voor zowel de automobilist als de woningzoekenden. Ik zal in de eerste week na het reces dan ook een debat aanvragen aangaande de besluitvorming A6-A9 en hoop dan ook een kamermeerderheid te vinden voor een snelle realisatie van de nieuwe variant. De voordelen zijn zo evident dat aan deze variant niet controversieels valt te verklaren."

"Uitstel is niet alleen onaanvaardbaar voor de vele automobilisten die in het gebied dagelijks in de file staan, maar ook de woningbouwproductie. Immers, de bouw van 60.000 woningen in Almere zal ook worden uitgesteld."

Woordvoerder Hermans heeft steeds gepleit voor het beschikbaar komen van de meest recente informatie rond de verschillende varianten. Het CPB heeft vandaag haar 'second opinion' aangaande het werk van Rijkswaterstaat gepubliceerd. Opmerkelijk was dat het CPB een nieuwe variant werd voorgesteld namelijk de locatiespecifieke variant. Het gaat hierbij om een verbreding van de A1 plus enkele aansluitende wegen. De aanpassingen zouden op relatief korte termijn al de files verlichten (4 jaar nodig op de wegen van Almere en 't Gooi naar Almere naar Amsterdam). De variant is relatief goedkoop (1 tot 1,5 miljard euro) en snel te realiseren.



Lijst Pim Fortuyn