Hogeschool INHOLLAND en VU versterken samenwerking

Hogeschool inholland

http://www.inholland.nl

Doorstroom bevorderen van studenten HBO naar universiteit

Hogeschool INHOLLAND en VU versterken samenwerking

Den Haag, 21 augustus 2006

De Vrije Universiteit en Hogeschool INHOLLAND versterken de al bestaande samenwerking tussen beide instellingen. Vanaf studiejaar 2006-2007 wordt de doorstroom van HBO-studenten naar de universiteit gemakkelijker. De voorzitters van de Colleges van Bestuur, Jos Elbers (INHOLLAND) en René Smit (VU) hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Studenten van INHOLLAND kunnen een speciale door de VU goedgekeurd doorstroomprogramma volgen ter afsluiting van hun studie. Als zij hiervoor slagen worden zij automatisch toegelaten tot de VU. Voordat studenten van INHOLLAND aan dit programma (met een omvang van 60 EC) kunnen beginnen, moeten zij een assessment afleggen.

Het programma wordt verzorgd in afstemming met de VU. De samenwerking start meteen.

Behalve met de VU heeft INHOLLAND, in Nederland, samenwerkingsovereenkomsten en allianties met Nyenrode, TU Delft, Erasmus Universiteit en Wageningen Universiteit Research Centrum. Daarnaast heeft INHOLLAND met ruim 180 instellingen in het buitenland samenwerkingsovereenkomsten.

Jos Elbers is bijzonder ingenomen met de nieuwe overeenkomst. 'Een verbetering van de doorstroom is goed voor de studenten. Als die na hun opleiding bij INHOLLAND verder willen studeren, kunnen ze zo maanden tijdwinst boeken.'

Noot voor de pers
Meer informatie: Hans Stupers, woordvoerder College van Bestuur INHOLLAND 06-51070818.

De tekst van de overeenkomst en foto's van de ondertekening zijn beschikbaar. U kunt ze aanvragen via Hans Stupers.