3 e persbericht van maandag 21 augustus 2006

Eindhoven, 21-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen beroving mobiele telefoons

Op de Professor Meyerslaan is zondagavond tussen 21.00 en 22.00 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven van zijn mobiele telefoon beroofd. De jongen zat op een bankje in een park met zijn telefoon in zijn handen. Plotseling werd hij tegen zijn hoofd geslagen en werd zijn telefoon afgenomen. Het slachtoffer zag een man wegrennen, die vervolgens achter op een gereedstaande scooter sprong. De scooter reed weg in de richting van de Elburglaan.

Ook op de Cederlaan werd zondagavond tussen 22.15 en 22.30 uur de mobiele telefoon van een 25-jarige Eindhovenaar gestolen. De man was aan het bellen toen hij twee personen op een scooter aan zag komen rijden. Plotseling werd de man in zijn gezicht geslagen en werd zijn mobiele telefoon uit zijn handen gerukt. Vervolgens zijn de twee mannen op de scooter weggereden in de richting van de Noord-Brabantlaan. De politie is op zoek naar getuigen van deze berovingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Eindhoven Strijp via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte van stalking aangehouden

In zijn woning in Tongelre is maandag rond 7.30 uur een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het via e-mail lastig vallen van een 22-jarige Eindhovense vrouw. Dit is gebeurd in mei en juni van dit jaar. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na bedreiging

Bij zijn woning in Tongelre is maandag rond 15.40 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had onenigheid met een 42-jarige vrouw en een vriend van haar. De verdachte bedreigde hen. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Snelheidscontroles

Op de Edenstraat zijn maandag tussen 8.20 en 12.00 uur 2.440 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 124 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Ook op de Vonderweg werden maandag tussen 14.00 en 15.00 uur 770 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 54 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bij beide controles is niet bekend.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling ruit

Voor de woning van zijn ex-vrouw in Stratum is maandagavond rond 19.30 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had een ruit van de voordeur van de woning ingeslagen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Bergeijk: Schennispleger aangehouden

Op de Broekstraat is maandag rond 15.45 uur een 26-jarige man uit het Engelse Newak aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van schennis tegenover twee meisjes uit Luyksgestel. De meisjes fietsten maandagmiddag over het Loo en de Sengelsbroeksestraat. Zij werden een paar keer ingehaald door een man in een bestelbusje. De man was op een gegeven moment gestopt en liet zijn geslachtsdeel zien. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Op de A50 betrapte de politie maandagochtend een 28-jarige automobilist uit Best die veel te hard reed. De man reed 116 km/u, terwijl op het gedeelte van de A50 waar hij reed maximaal 60 gereden mag worden. De automobilist moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.