Vakantie zorgt voor `sollicitatieboom' ambtenaren


Helft ambtenaren hakt knoop door in de zomervakantie

ALKMAAR, 20060821 -- Een groot aantal ambtenaren komt terug van vakantie met de intentie een andere baan te zoeken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van GemeenteBanen.nl onder ruim 1200 medewerkers bij de decentrale overheden. Op de vraag: `Veel mensen denken in de vakantietijd na over hun loopbaan. Ben jij tot nieuwe inzichten gekomen?' antwoordde maar liefst 48% van de ondervraagden dat hun vakantie hen aan het denken heeft gezet over een nieuwe carrièresprong. 38% van de respondenten gaf aan sowieso al op zoek te zijn naar een andere baan. Slechts 9% van alle respondenten geeft aan tevreden te zijn met hun huidige job.

Dit lijkt er op te duiden, dat de decentrale overheden barre tijden te wachten staan op het gebied van hun personeelsbezetting. Geen sinecure, omdat de overheid als gevolg van de exponentiële vergrijzing van hun personeelsbestand toch al met grote personeelsproblemen te kampen heeft. Opvallend is dat slechts 5% van alle respondenten aangeeft binnenkort met hun leidinggevende te gaan praten over hun loopbaanmogelijkheden. Daardoor moeten hun werkgevers steeds meer rekening houden met onverwachte verrassingen.

GemeenteBanen.nl
GemeenteBanen.nl is gelanceerd in 2000 en sindsdien uitgegroeid tot het grootste wervingsmedium voor de lagere overheid. De site ontvangt maandelijks ruim 165.000 unieke bezoekers en telt bijna 300 permanent aangesloten overheden.





Ingezonden persbericht