Ingezonden persbericht


Persbericht

10 augustus 2006

Security Summerschool bij Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

Onderwerp: Security Summerschool: uniek in Nederland! Wie: georganiseerd door Stichting Media Plaza
Datum: 23 en 24 augustus 2006
Tijd: 9:00 - 16:30 uur
Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht

UTRECHT - Media Plaza organiseert op 23 en 24 augustus aanstaande, de eerste klassikale inleidende cursus in Nederland die managers opleidt om structurele informatiebeveiliging toe te passen in hun eigen bedrijf. Het doel van deze tweedaagse Security Summerschool is om deelnemers in korte tijd een praktische kennismaking te bieden met structurele informatiebeveiliging, waarbij de nadruk meer ligt op 'hoe' dan op 'wat'.

De Security Summerschool wordt gegeven bij Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, door ervaren docenten en specialisten uit het bedrijfsleven; Ing. Jacques Cazemier, Ing. Ernst Oud en drs. Fred van Noord. Het doel is om de deelnemers in korte tijd een kennismaking te bieden met structurele informatiebeveiliging. Vanwege de grote nadruk op de praktijk, door het maken van een praktijkcase, heeft men na afloop een houvast om het direct in de eigen organisatie toe te passen. Tijdens de Security Summerschool op woensdag 23 en donderdag 24 augustus wordt men geïnformeerd over de juiste manieren om structurele informatiebeveiliging in organisaties (overheid, gezondheidszorg, onderwijs en andere sectoren) in te richten, te coördineren en aan te sturen. De focus ligt meer op het 'hoe' dan op het 'wat'.

De Security Summerschool is gericht op managers en functionarissen met beperkte kennis of ervaring in informatiebeveiliging, die in twee dagen geheel bijgepraat willen worden over dit onderwerp. De deelnamekosten bedragen E 1.140,- excl. BTW. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname, kopie van de 'Code voor Informatiebeveiliging' en de uitgave 'Handboek digitale criminaliteit' van Arjan Dasselaar.

Over Media Plaza
De Security Summerschool maakt deel uit van Security Plaza. Security Plaza is een initiatief van Stichting Media Plaza, waarbij het uitwisselen van ervaringen en informatie over security centraal staat. Het is een onafhankelijk platform, waarin de belangrijkste aanbieders van security-oplossingen en branchevakorganisaties zich hebben verenigd. Het platform richt zich in het bijzonder op de drie aandachtsgebieden: awareness, informatiebeveiliging en netwerkbeveiliging. Kijk voor meer informatie op www.mediaplaza.nl.

Noot voor de redactie/