Project Gemeente Westland

en Vervoerplan
Inspraakavond Westlands Verkeer- en Vervoerplan

Op woensdag 23 augustus 2006 vindt in het gemeentekantoor van Wateringen, Dorpskade 1, een inspraakavond plaats over het Westlands Verkeer- en Vervoerplan (WVVP). Het plan behandelt de verkeersvragen ten aanzien van de kernwaarden veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: verkeersveiligheid en wegencategorisering, goederenvervoer en mobiliteitsmanagement, fiets, openbaar vervoer, parkeren en parkeerfonds en parkeernorm.

Tijdens de avond, die begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur), worden de achtergrond en inspraakprocedure voor het WVVP toegelicht. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Met het WVVP wordt vanuit het oogpunt van verkeer en vervoer invulling gegeven aan het strategische beleid voor de gemeente Westland, zoals dat is beschreven in de Greenportvisie 2020. Op basis van deze vertaling zijn concrete projecten en maatregelen benoemd.

De inspraakperiode voor het WVVP loopt tot en met 31 augustus 2006. De stukken liggen ter inzage op het gemeentekantoor te s Gravenzande (ma. 11-16 uur, di-vr 9-16 uur). Tot en met 31 augustus kan iedereen zienswijzen ten aanzien van het WVVP schriftelijk indienen. Na afloop van de inspraakprocedure worden de zienswijzen voorzien van commentaar en een, aan de hand van de zienswijzen, aangepast WVVP ter vaststelling aan de raad aangeboden. Zienswijzen kunnen worden gezonden aan Gemeente Westland, Afdeling Ruimte, Bouwen en Milieu, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk.

Voor het onderwerp openbaar vervoer is geen inspraak mogelijk omdat de gemeente Westland weliswaar beleid opstelt, maar het Stadsgewest Haaglanden opdrachtgever is voor het openbaar vervoer. Ten aanzien van de concrete dienstregeling 2007 is in dit kader dan ook geen inspraak mogelijk.

Om organisatorische redenen vraagt de gemeente om u vooraf aan te melden, bij voorkeur via het e-mailadres:
mberloth@gemeentewestland.nl. Telefonisch kan ook: 0174-672340.