Gemeente Breda

Feestelijke opening Cruyff Court NAC Breda Veld

Het Cruyff Court NAC Breda Veld op de hoek Hamdijk - Groene Dijk in Breda wordt op
woensdag 23 augustus 2006 om 13.00 uur feestelijk geopend.

Burgemeester P.A.C.M. van der Velden verricht samen met mevrouw E.G Terpstra, bestuurslid van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden (CCKV), de heer Th. Mommers, directeur van NAC Breda en een groot aantal spelers van NAC Breda de opening van het kunstgras trapveld. Kinderen en jongeren kunnen de hele middag deelnemen aan activiteiten op en rond het trapveldje.

Cruyff Court

De CCKV en de gemeente Breda hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat het Cruyff Court NAC Breda Veld er is gekomen. Een Cruyff Court is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het is een kunstgrasveld van 42 meter bij 28 meter Het trapveld is openbaar toegankelijk en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn een straatvoetbaltoernooi en KNVB jeugdvoetbalactiviteiten. NAC Breda is intensief betrokken bij deze activiteiten en verbindt haar naam aan het veldje.

Het Cruyff Court is onderdeel van een nieuw park in Breda waarin ook een pannaveld en een basketballhoek is ingericht. De inrichting van dit park is mede mogelijk gemaakt door de Bredase woningbouwcorporaties Laurentius, Singelveste en WonenBreburg. De woningcorporaties ondernemen vaker activiteiten die gericht zijn op een prettige woonomgeving. Leefbaarheid in en rondom de woning wordt steeds belangrijker. Immers, een woning kan nog zo goed zijn, als de leefbaarheid onvoldoende is, is er nog geen sprake van prettig wonen. De samenwerking met de Bredase corporaties bij de realisatie van een Cruyff Court is vrij uniek in Nederland.

Stichting Cruyff Courts KNVB Velden

De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen om binnen drie jaar circa 100 Cruyff Courts in Nederland te realiseren. Hiervoor is een nieuwe stichting in het leven geroepen, de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden. Het project heeft als doel om met name in dichtbevolkte wijken via de sport, thema's als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel te brengen. Door samenwerking tussen gemeenten, sport/voetbalverenigingen, onderwijsinstanties en lokale bevolking komen de Cruyff Courts tot stand.

Programma

12.30 uur Ontvangst genodigden op het terrein

13.00 uur Openingshandeling Cruyff Court NAC Breda Veld

13.40 uur Voetbalpartijtje tussen teams van selectiespelers NAC Breda en kinderen

13.55 uur Start scholenvoetbaltoernooi voor kinderen van alle basisscholen in de wijk.

15.15 uur Start toernooi voor en door jongeren tot 18 jaar uit de wijk

Breda, 14 augustus 2006