Gemeente Den Haag

Reuzenbellen blazen, schilderen met waterverf en sponsgooien. Het is allemaal mogelijk tijdens het Waterspektakel dat woensdag 23 augustus plaatsvindt op Stadsboerderij 't Waaygat. Kinderen zonder watervrees kunnen deelnemen aan activiteiten die allemaal met water te maken hebben.

Spelen en leren
Kinderen met een 'spetterkaart' kunnen meedoen aan de waterestafette, proefjes doen in het waterlaboratorium en proberen om door de survivalbaan te komen. Spelen met water kan erg leuk zijn, maar het Waterspektakel heeft ook een educatieve functie. Bezoekers leren bijvoorbeeld op welke manier verspilling kan worden voorkomen in het dagelijks gebruik van water.

Natte kleren
Het Waterspektakel vindt plaats op woensdag 23 augustus van 13.00 tot 15.30 uur. Stadsboerderij 't Waaygat ligt aan de Havenkade 75 in Scheveningen. Deelname kan na aanschaf van een spetterkaart voor 0,50. De organisatie raadt aan om kleren aan te trekken die een beetje nat mogen worden. Meer informatie over de stadsboerderijen in Den Haag staat op www.denhaag.nl/stadsboerderijen.