Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 157

datum: 17 augustus 2006

Extra verkeersmaatregelen bij opening IKEA Amersfoort

De wethouder voor Economische Zaken, Mirjam van 't Veld, verricht woensdag 23 augustus 2006 om 9.00 uur de officiële openingshandeling van IKEA Amersfoort. Dit nieuwste filiaal van het Zweedse woonwarenhuis is gevestigd op Bedrijvenpark Vathorst. In verband met de verwachte drukte de eerste dagen zijn er extra verkeersmaatregelen genomen. Voor reizigers die per fiets of openbaar vervoer komen is het thuisbezorgen van spullen tijdelijk in prijs verlaagd.

Bezoekers wordt aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf station Schothorst rijden gratis pendelbussen heen en weer naar het IKEA-filiaal. Er is voor pendelbussen vanaf dit station gekozen, omdat in Schothorst treinen stoppen vanuit Utrecht, Zwolle en Amsterdam. Op station Vathorst stopt nu alleen de trein uit Amsterdam. Bezoekers die met het openbaar vervoer of de fiets komen en grotere spullen aanschaffen, kunnen tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de thuisbezorgservice. Op die manier wil IKEA stimuleren dat klanten met de trein naar het Amersfoortse filiaal komen. Voor fietsers is er uiteraard een fietsenstalling.

Voor bezoekers die met de auto komen is bebording geplaatst en zijn er van 23 augustus tot en met zondag 27 augustus verkeersregelaars actief. Laatstgenoemden zorgen ervoor dat het verkeer doorstroomt en automobilisten naar parkeerplaatsen worden geleid. Zij zorgen er bovendien voor dat automobilisten die het parkeerterrein willen verlaten zo snel mogelijk doorgang krijgen. De bebording en de verkeersregelaars moeten ook voorkomen dat bezoekers door de omliggende woonwijken gaan dwalen. Bebording is geplaatst op de A1 bij afrit 13 (afrit Amersfoort-Noord/Vathorst). Automobilisten kunnen ook afrit 12 nemen (Bunschoten/Amersfoort) en via de Rondweg Noord IKEA bereiken. Ook op deze route wijzen borden de automobilisten de juiste weg.

Bezoekers die per fiets komen kunnen IKEA op dit moment het beste bereiken via de Heideweg. Ook deze route is met borden aangegeven.

Buslijn Vathorst
Vanaf 1 oktober aanstaande rijdt de reguliere bus over de Heideweg en stopt onderaan bij de rotonde in de Heideweg op een tijdelijke halte en op loopafstand van IKEA. De definitieve halte voor de bus komt iets voorbij de rotonde af te liggen richting aan de Valutaboulevard. Busreizigers kunnen IKEA via voetpaden bereiken.
---
Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 5019 of e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl


---- --