Llink

Diwali, feest van het licht
Britse topkok Barry Vera op culinaire zoektocht in India

Diwali is een groot nieuwjaarsfeest dat vijf dagen lang in heel India gevierd wordt. Het feest staat in het teken van licht en huizen worden versierd met kleurrijke lantarens om voorbijtrekkende goden de weg te wijzen. Lekker eten en het uitwisselen van miljoenen cadeautjes staan centraal bij de viering. Traditioneel wordt Diwali afgesloten met een spectaculaire feestavond. In bepaalde delen van India wordt er dan vuurwerk afgestoken om de hemel op te lichten. Feast India is woensdag 23 augustus om 19:50 uur te zien op Nederland 3.

De in Engeland geboren topkok Barry Vera is een groot liefhebber van het Indiase eten en haar cultuur. Hij bezoekt de mooiste en meest bijzondere plekken van dit kleurrijke land in het hart van Azië. Zo brengt Barry in zijn achtdelige reisprogramma een bezoek aan de grootste specerijenmarkt van Azië, neemt hij een kijkje bij de kleurrijke Slangenbootraces en beleeft de Diwali, een groot nieuwjaarsfeest, samen met de lokale bevolking.

De recepten uit Feast India zijn terug te vinden op www.LLiNK.nl. Feast India is woensdag 23 augustus om 19:50 uur te zien op Nederland 3. Feast India is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html