Llink


Vluchtnummer FRG 453Y naar Brazilië
LLiNK op Reis bezoekt Brazilië

LLiNK op Reis is een eigenzinnig reisprogramma waarin Froukje Jansen en Johan Eikelboom de grenzen van het backpacken verleggen. Elke week doen ze een bijzondere en weinig voor de hand liggende bestemming aan. Froukje reist af naar het gigantische Brazilië, dat bijna de helft van het Zuid-Amerikaanse continent beslaat. Het is het land van de samba, het carnaval en voetbal, maar ook van de bedreigde Amazone en de armoede in de beruchte favela's. LLiNK op Reis Vluchtnummer FRG 453Y naar Brazilië is woensdag 23 augustus om 21:25 te zien op Nederland 3.

Froukje begint haar reis in São Salvador da Baía de Todos os Santos, kortweg Salvador. Capoeira is inmiddels een bekend begrip in Nederland en Froukje besluit een kijkje te nemen bij een capoeira-school in Salvador.

Het katholieke geloof is diep geworteld in de Braziliaanse samenleving. Maar er zijn ook tal van andere godsdiensten. De afstammelingen van Afrikaanse slaven hebben hun eigen natuurgodsdienst: Candomblé. Froukje bezoekt een tempel waar ze een traditionele Candomblé dienst meemaakt.

Per jeep trekt ze vervolgens langs de prachtige kust van Noord-Oost Brazilië. Vanaf Natal rijdt ze via schilderachtige vissersdorpjes als Pipa en Canoa Cebrada naar Fortaleza. Daar ontmoet Froukje Dodo. Hij is geboren en getogen in de favela's. De favela's zijn beruchte krottenwijken, vaak broeiplekken voor criminaliteit en bende-oorlogen. Voor de meeste bewoners is het lastig om uit hun armoedige situatie te komen. Dodo is het wel gelukt. Met behulp van Stichting ARCA heeft hij z'n eigen surfschool opgezet.

Haar laatste bestemming neemt haar diep het Amazonegebied in. Froukje heeft namelijk via Rain Trust een hectare grond gekocht in het Braziliaanse regenwoud en voordat ze Brazilië verlaat gaat ze kijken hoe het erbij ligt.

LLiNK op Reis is 23 augustus 2006 om 21.25 uur te zien op Nederland 3. LLiNK op reis is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html




Llink