Llink


Het pure Catalonië
Bas Westerweel presenteert 'Zomerzin' over duurzame vakanties

Onder het motto 'goed op vakantie' gaat presentator Bas Westerweel deze zomer voor LLiNK op jacht naar verrassende en inspirerende vakantietips. In de derde aflevering van 'Zomerzin' laat Bas de stranden van Catalonië links liggen en ontdekt hij het pure en authentieke Catalaanse binnenland. Bas kijkt zijn ogen uit wanneer hij te paard door de bergen trekt, samen met een echte gepassioneerde Catalaanse. Ook brengt Bas een bezoek aan de Castellers. Zij bouwen grote piramiden van mensen, een traditie die al 200 jaar bestaat en die de Catalanen tot tranen toe roert, zelfs anno 2006. Zomerzin is woensdag 23 augustus om 20:35 te zien op Nederland 3.

Het attractiepark Port Aventura bij Salou lijkt in eerste oogopslag een supertoeristisch park. Bas zoekt uit of er achter dit attractiepark ook nog een visie schuilt. Ook komt hij erachter dat je Barcelona makkelijk op de fiets kan ontdekken. Je komt op veel leukere plekjes dan met de auto en het is nog goed voor het milieu ook.

Zomerzin is woensdag 23 augustus om 20:35 uur te zien op Nederland 3. Zomerzin is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, radio 747 en www.LLiNK.nl.

Beeldmateriaal in hoge resolutie is te vinden op:

http://www.llink.nl/Beeldmateriaal.133.0.html