Ingezonden persbericht


Aids in Azië escaleert. Interessant spreker voor een interview?:

Het land met het absoluut gezien hoogste aantal hiv/aids-geïnfecteerden is India (ca 8,7 miljoen vlgs UNAIDS) en escalatie dreigt. De aard van de verspreiding is anders dan in landen in Afrika, althans in India zijn het voornamelik betaalde sexcontacten met prostituees die voor verspreiding zorgen. In de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu bijvoorbeeld komen jaarlijks miljoenen bedevaartgangers naar de 4 tempelsteden en velen van hen hebben ook contacten met prostituees.

Bespreking van aids blijft echter taboe!

Op 23 en 24 augustus aanstaande is bij Cordaid te gast Dr. Raviraj William. Hij is directeur van CCOORR (Christian Council for rural development and aid India), een Indiase niet-gouvernementele organisatie die al jaren (en zeer succesvol) strijd voert tegen hiv/aids. CCOORR probeert via allerlei manieren de bevolking in India - in de gebieden waar zij actief is - te bereiken en op de hoogte te brengen van de gevaren van hiv/aids. Het gaat om voorlichting via vrijwilligers, via mensen uit de verschillende doelgroepen zelf, bijvoorbeeld via winkeliers en fortune tellers (waarzeggers). Maar ook riksja-taxi chauffeurs worden in de voorlichting betrokken. De riksja-taxi's vervoeren vaak klanten naar de prostituees, de taxichauffeurs worden opgeleid voor voorlichting en beschikken over een mobiele condoom automaat.

CCOORR is begonnen met concrete hulp voor de vele prostituees (voorlichting, condoomverstrekking, medische zorg, hulp voor hun kinderen). Nu zijn hun activiteiten dus breder gericht. Dr William is arts en deskundige op het gebied van hiv/aids. Vorige week was hij een van de gasten van de aidsconferentie in Toronto. CCOORR werkt in een aantal deelstaten in India, voornamelijk in Tamil Nadu en Orissa.

Dr William is op donderdag 23 en vrijdag 24 in Nederland en beschikbaar voor een interview.

Ik verneem graag van u.
Met vriendelijke groet,

Jos de Voogd
persvoorlichter Cordaid

Cordaid
070-3136 268
06-12991279
jdv@cordaid.nl

Cordaid is de drijvende kracht achter Mensen in Nood, Memisa en Vastenaktie. Cordaid zet zich met hart en ziel in om armoede en onrecht te bestrijden. Geef ons werk een kans. Want de wereld is van iedereen. Meer weten? Bezoek onze nieuwe website: www.cordaid.nl

Cordaid en haar partners zetten zich samen in voor meer sociale rechtvaardigheid. Meer weten? Ga naar www.cordaid.nl

Cordaid and her partners are jointly working for social justice. Find out more at www.cordaid.nl