Gemeente Rotterdam

21 augustus 2006

Strijd om lekkerste cocktail tegen Piet Boekhoud

Burgemeester Opstelten op stap met

leerlingen van 't Gemaal

Burgemeester Ivo Opstelten ontmoet op woensdag 23 augustus een aantal leerlingen van 't Gemaal. De leerlingen volgen in het restaurant een opleiding tot gastvrouw / gastheer of kok. De burgemeester ontmoet de leerlingen om te weten te komen wat ze vinden van de stad Rotterdam. De leerlingen laten zien aan de burgemeester wat zij in het restaurant 't Gemaal leren.

Tijdens het bezoek is ook Piet Boekhoud, voorzitter van het College van Bestuur van het Albedacollege, aanwezig. De burgemeester en de heer Boekhoud vormen ieder met een aantal leerlingen een team om met elkaar een opdracht te verrichten. Beide teams maken een non-alcoholische cocktail. Om een lekkere cocktail te kunnen maken gaan de teams op de Afrikaandermarkt verse ingrediënten kopen. De leerlingen begeleiden de burgemeester en de heer Boekhoud om zo te laten zien wat ze bij het Gemaal leren.

Deze ontmoeting is onderdeel van het 100 dagen programma. In 100 dagen voert het college 37 actiepunten uit. Ontmoetingen met verschillende Rotterdammers is één van de actiepunten.

noot voor de redactie/