Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Feijenoordse jeugdambassadeurs bespreken plannen Verkeersplein: Afrikaanderwijk met dagelijks bestuur

De jeugdambassadeurs van de deelgemeente Feijenoord zijn woensdag 23 augustus 2006 uitgenodigd voor de presentatie en bespreking van het Verkeersplein: Afrikaanderwijk. René Kronenberg, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer, vertelt hen over de plannen die de deelgemeente in dit kader heeft.

Tijdens georganiseerde Wijkkijkdagen door de deelgemeente samen met leerlingen van de Nelson Mandela school en de Globbetrotter bleek dat de kinderen uit de Afrikaanderwijk de verkeerssituatie in de wijk op verschillende plekken als onveilig ervaren. Ouders, leerlingen en scholen hebben aangegeven dat ze willen bijdragen aan de verkeersveiligheid in de Afrikaanderwijk. De deelgemeente heeft dit verzoek opgepakt en naast het nemen van fysieke maatregelen -het plaatsen van meer zebrapaden en het verplaatsen van een drempel- ook besloten om meer te doen aan verkeersvaardigheid en educatie door middel van een Verkeersplein.

Presentatie en gesprek
Op woensdag 23 augustus worden de jeugdambassadeurs welkom geheten door René Kronenberg en Xenia Heemskerk, wijkregisseur Afrikaanderwijk. Dit gebeurt op het deelgemeente kantoor aan de Maashaven O.z. 230. René Kronenberg vertelt hen over de plannen en ze mogen aangeven of de deelgemeente op de goede weg zit. Het Verkeersplein komt op het Afrikaanderplein en is bedoeld als hulpmiddel bij het geven van verkeerslessen door de scholen in de Afrikaanderwijk.

Verkeersplein
Op het Verkeersplein krijgen de leerlingen van de scholen in de Afrikaanderwijk naast theorielessen ook praktijklessen over het verkeer. Met het realiseren van een Verkeersplein probeert de deelgemeente de scholen en ouders uit de Afrikaanderwijk goed te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden in het verkeer.