Ingezonden persbericht


TimesProtest tegen nationale
inburgeringsdag.

Woensdag middag 23 augustus om 16.30 uur zal in Nijmegen een protest onthuld worden tegen de nationale inburgeringsdag van donderdag 24 augustus 2006.

De nijmeegse ontwerper Jac.Splinter -Nederlander bij geboorte- heeft in nauwe samenwerking met Qader Shafiq -Afghaan en erkend Nederlander- een statement gemaakt waarmee vraagtekens gezet kunnen worden bij de poespas rondom de verplichte "naturalisatieceremonie"

De ongeoorloofde druk die er achter zit omdat dan pas de papieren officieel overhandigd worden is een vreemde vorm van chantage. Mensen die zolang moeten wachten op de afhandeling van hun procedure worden dan ook nog eens aan een of andere officiele poespas overgeleverd

Echte integratie begint dan pas en culturele ontmoetingen zijn belangrijk. Daar moet aan gewerkt worden en niet samen met zijn alleen naar een filmpje over de watersnood kijken of multicultureel koekhappen

Elkaars taal spreken is elkaar erkennen en waarderen. Daarom wordt morgen het eerste multiculturel intgratiebord van Nederland gepresenteerd.

Dat maakt de tongen los en levert gegarandeerd begrip op voor elkaar.

U bent van harte welkom. om 16.30 Berg en Dalseweg 81 te Nijmegen

meer informatie:

Jac.Splinter

Ontwerper 2D3D4D

Winselingseweg 41

6541 AH Nijmegen

024 3231581 (atelier)

06 17 49 28 24