Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 23 augustus

Fryslân, 23-08-2006 o Politieberichten van dinsdag 22 augustus 07.00 uur tot en met woensdag 23 augustus 07.00 uur.

Heerenveen: vrachtauto uitgebrand, politie zoekt getuigen De politie zoekt getuigen van de brand in een vrachtauto. Dinsdagochtend omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat er op het parkeerterrein van VV Heerenveen, nabij Skoatterwâld, een vrachtauto in de brand zou staan. Eenmaal ter plaatse bleek brand te woeden in het voorste gedeelte van een vrachtauto, de trekker. Uit onderzoek kwam naar voren dat de trekker begin juli bij een bedrijf in Veenendaal is gestolen. De oplegger is daar achter gelaten. De politie komt graag in contact met getuigen die hebben gezien dat de trekker op het parkeerterrein van VV Heerenveen is achter gelaten en daar vervolgens in brand is gestoken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Hurdegaryp: twee winkeldieven door politie aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag in een winkel aan de Swagermanstraat twee inwoners van Dokkum van 40 en 24 jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee hadden met behulp van een speciaal geprepareerde tas diverse artikelen, waaronder sigaretten en scheermesjes, uit de winkel weggenomen. Een medewerker van de winkel zag dit alles gebeuren en belde de politie. Hierop werden de twee aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze voor nader onderzoek zijn ingesloten.

Breezanddijk A7: automobiliste gewond bij eenzijdig ongeval De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A7. Een 51-jarige automobiliste uit Charleroi (B.) pakte een broodje uit haar tas en verloor hierdoor de macht over het stuur. Na een stuurcorrectie sloeg de vrouw met haar auto drie keer over de kop en kwam uiteindelijk tot stilstand op het fietspad. De vrouw is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Cornjum: fietser gewond bij aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op De Wier, waarbij een 52-jarige fietser uit Stiens gewond raakte. Een 62-jarige automobilist uit Cornjum wilde vanaf De Wier een parkeerterreintje oprijden. Hierbij zag de man de fietser over het hoofd en aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en liep daarbij letsel op aan zijn gezicht. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: fietsster gewond bij aanrijding
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Gauke Boelensstraat, waarbij een 16-jarige fietsster uit Drachten gewond raakte. Het meisje wilde de Fabriciuslaan in rijden, maar zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. De 23-jarige automobilist uit Drachten kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietsster botste vol tegen de zijkant van de auto en kwam ten val. Hierbij liep ze letsel op aan haar gezicht en rug. Het meisje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Balk: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Tjalke de Boerstrjitte. Woensdagochtend vroeg kwam men binnen na het forceren van een ruit. Het gehele pand werd doorzocht, waar bij diverse goederen werden weggenomen. De politie was snel ter plaatse en met behulp van een politiehond werd de omgeving afgezocht. In bossages in de buurt van het bedrijf werden diverse goederen aangetroffen die uit het bedrijf waren weggenomen. Onduidelijk is of er nog meer is weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in. Een 60-jarige inwoner van Indijk deed namens het bedrijf aangifte.

Fryslân: onder invloed
De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Lemmer: Vissersburen, dinsdagmiddag, 35-jarige automobilist uit Lemmer, 555 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, mede omdat hij de afgelopen vijf jaar vaker is aangehouden voor het rijden onder invloed.

Leeuwarden: Nieuwestad, woensdagochtend vroeg, 29-jarige automobilist uit Leeuwarden, 795 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.