Politie Drenthe

77 kilometer per uur te hard op de A28

Assen, 23-08-2006 o De bemanning van de Video Registratie Onopvallende Surveillance van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld heeft maandagavond het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige automobilist uit Hoogezand. De man had de maximumsnelheid met meer dan 50 kilometer per uur overschreden.

De Hoogezandster werd op de A28 bij Pesse betrapt toen hij met zeer hoge snelheid het videoteam passeerde. Na een korte achtervolging werd een gemiddelde snelheid van 197 kilometer per uur vastgesteld. Nadat de bestuurder aan de kant was gezet, kon hij zijn rijbewijs inleveren en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Agent Boetegeld = Sneu Geld bekeurt automobiliste

Binnen (maximaal) vier maanden moet de man voorkomen bij het Openbaar Ministerie. In principe krijgt hij zijn rijbewijs pas na de zitting terug. De man kan ook een forse boete tegemoet zien of een (on)voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd krijgen.

Controles Boetegeld = Sneu Geld
Bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld staan onder meer de volgende controles gepland:
Donderdag 24 augustus wordt in Hoogeveen gecontroleerd op de draagplicht van de autogordel en het rijden door roodlicht. Vrijdag 25 augustus is er een radar snelheidscontrole op de Nobellaan en de Maria in Campislaan in Assen.
Zaterdag 26 augustus rijdt de onopvallende videoauto door Drenthe. U kunt hem overal tegenkomen.
Zondag 27 augustus vindt er een radar snelheidscontrole plaats in Emmen.
Maandag 28 augustus wordt er met de lasergun op snelheid gecontroleerd op het Rechtuit in Hollandscheveld en in Zuidwolde. Dinsdag 29 augustus vindt er een radar snelheidscontrole plaats op de Mondeweg.
Woensdag 30 augustus wordt er met de lasergun op snelheid gecontroleerd op Rechtuit in Hollandscheveld, in Zuidwolde en in Oosteinde.

Boetegeld = Sneu Geld
Voorkom dat u moet betalen.

Alles over verkeershandhaving op
www.verkeershandhaving.nl