Gemeente Den Haag

Gemeentesecretaris D.M.F. (David) Jongen zal per 1 december 2006 vertrekken bij de gemeente Den Haag en in dienst treden bij het UWV als lid van de Raad van Bestuur. Met ingang van die datum zal de directeur van de dienst Stadsbeheer, de heer J.J. Wortel, de functie van gemeentesecretaris tijdelijk waarnemen.

David Jongen is in mei 2000 in dienst getreden van de gemeente Den Haag; eerst als directeur van de Bestuursdienst en plaatsvervangend gemeentesecretaris. Vanaf 1 oktober 2001 is hij gemeentesecretaris en directeur van de Bestuursdienst.

Als gemeentesecretaris maakte hij zich vooral hard voor de verbetering van de dienstverlening van de gemeente. Zijn doelstelling om van Den Haag de meest klantgerichte gemeente van Nederland te maken werd in mei van dit jaar bereikt. Een ander speerpunt van Jongen was de verbetering van de gemeentelijke organisatie, met als resultaat dat Den Haag dit jaar werd uitgeroepen tot beste gemeentelijke werkgever in het Beste Werkgevers Onderzoek van Intermediair.

Het college van BenW vindt het heel jammer dat de heer Jongen vertrekt, maar wenst hem tegelijkertijd geluk met deze bijzonder eervolle voordracht.